Pražská muzejní noc vypukne letos opět v červnu

foto
Muzeum Karla Zemana nabízí filmové zázraky na počkání.
Zábava 7. června 2014

11. Pražská muzejní noc se po loňském přesunu na září opět vrací k tradičnímu červnovému termínu. Oblíbená kulturní akce tak proběhne v sobotu 14. června 2014. Pro návštěvníky jsou připraveny noční prohlídky muzeí a galerií, bohatý doprovodný program a tradičně zůstane zachován i vstup zdarma a bezplatná přeprava speciálními autobusovými linkami, kterou zajišťuje Dopravní podnik hl. m. Prahy.

V sobotu 14. června budou od sedmi hodin večer až do jedné hodiny ráno zpřístupněna obyvatelům Prahy i jejím návštěvníkům zdarma muzea, galerie a další kulturní instituce, které se do Pražské muzejní noci zapojují (mimo objekty NKP Vyšehrad, které budou zpřístupněny za symbolické vstupné 1 Kč). Mezi zúčastněnými nechybí například Národní muzeum, Národní galerie, Národní technické muzeum, Galerie hl. města Prahy, MeetFactory, Muzeum hl. města Prahy, Muzeum Karla Zemana, Památník národního písemnictví, Židovské muzeum v Praze či Uměleckoprůmyslové muzeum.

foto

Národní technické muzeum Praha je rájem exponátů z oblasti vědy a techniky.

Tak jako každý rok ani letos nebude chybět bohatý doprovodný program. Tradiční expozice, výstavy a kulturní pamětihodnosti ožijí neobvyklými akcemi, které budou zárukou vašich nezapomenutelných zážitků. Městská knihovna v Praze nabídne několik doprovodných programů. V Armádním muzeu na Žižkově si děti i dospělí mohou vyzkoušet svou střeleckou mušku. Vyrobit si vlastní tričko s piktogramy Dana Perjovschého bude možné v Národní technické knihovně. Kreativní dílny budou k dispozici v Náprstkově muzeu. Národní technické muzeum nabídne bohatý program, vyzkoušíte si třeba fotografování v improvizovaném historickém fotoateliéru a v nedalekém Zemědělském muzeu uslyšíte koncert Naboso a ochutnáte gastronomické speciality. Dále se můžete těšit na přednášky, koncerty, filmové projekce, soutěže a další zajímavé akce.

foto

Vraťte se do minulosti v Muzeu městské hromadné dopravy v Praze.

Muzejní autobusové linky - symbol Pražské muzejní noci - vyjedou také zcela zdarma. Centrálním přestupním bodem je jako každoročně náměstí Jana Palacha u stanice metra A Staroměstská. Informační stany budou umístěny na Václavském náměstí před historickou budovou Národního muzea a na náměstí Jana Palacha - na Václavském náměstí v pátek 13. 9. od 12 do 19 hodin a v sobotu 14. 9. od 10 do 24 hodin, na nám. Jana Palacha v sobotu od 10 do 24 hodin.

Připraveno ve spolupráci s agenturou CzechTourism.

logo CzechTourism
Logo Kudyznudy.cz

Více tipů na výlety po Česku najdete na www.kudyznudy.cz.