Milkparade.eu: Anketa o nejoblíbenější český zákusek

Vaření a recepty 14. 10. 2015

Vzpomínáte s mírnou nostalgií na časy, kdy jste coby děti navštěvovali s rodiči vaši oblíbenou cukrárnu? Kdy jste nemohli dospat, jak moc jste se tam těšili? A celou noc jste přemýšleli, jestli si dáte raději větrník, rakvičku se šlehačkou, „punčák“ nebo třeba věneček? Vraťte se zpátky do dětských let a zúčastněte se ankety Milkparade.eu: Nejoblíbenější český zákusek. Hlasovat můžete na webu www.milkparade.eu, a to v rozmezí od 12. do 25. října 2015. Pokud budete mít štěstí, můžete vyhrát účast na cukrářském kurzu u nejznámější české cukrářky Ivety Fabešové, nebo poukázku do její vyhlášené cukrárny.

Kremrole

kremrole

Ingredience: 250 g hladké mouky, 120 g másla pokojové teploty, 120 ml smetany ke šlehání, 1 žloutek, 1 vejce na potření

  1. Z přísad vypracujte vláčné těsto a nechte ho hodinu odpočinout v chladu. Troubu předehřejte na 180 stupňů.
  2. Posypte pracovní plochu moukou, těsto rozválejte a nakrájejte na proužky o rozměrech asi 1 x 16 cm.
  3. Natočte je na kovové trubičky, potřete vajíčkem a upečte dozlatova. Vychladlé kremrole sejměte z trubiček a naplňte šlehanými bílky s cukrem nebo šlehačkou.