

Houbový týden: Roláda s houbami
Zrovna rostou, tak nasadit gumáky a šup do lesa. Držíme vám palce, ať najdete nějakého kapitálního "praváka"! celý článek
Zrovna rostou, tak nasadit gumáky a šup do lesa. Držíme vám palce, ať najdete nějakého kapitálního "praváka"! celý článek
Teď už se nemůžete vymlouvat, že nerostou a že tam byly samé babky. Pro tohle jídlo vám totiž budou klidně stačit holubinky! celý článek
Krásné barevné kotletky se zeleninou se bezvadně hodí k podzimu hrajícímu všemi barvami. Jasně, na to červenající listí si ještě musíme chvíli počkat, ale aspoň si ... celý článek
Kynuté knedlíčky z hub nemusí fungovat jako pouhopouhá příloha. Když je naservírujete se zbytkem podušených hub, máte na stole krásně kompletní pokrm. celý článek
Jestli v tomhle receptu "čujete" víno, jste na správné stopě. Společně s tymiánem se postará o krásně francouzský šmrnc! celý článek
Houbařská sezona je v plném proudu, z lesa nosíme plné koše a většina Čechů se raduje a těší na smaženici a houbové řízky. Přitom z hub se dají vařit daleko ... celý článek
Pstruh je oblíbená ryba našich vod a svoji oblíbenost si udržela ještě od dob monarchie. Na houbách vám bude určitě hodně chutnat. celý článek
Máte doma ještě z podzimu zásobu sušených hub? Pro tento recept se vám budou hodit! celý článek
Ljuba Hermanová, královna českého šansonu a skvělá herečka, byla také vynikající kuchařkou. Přesvědčte se o tom s těmito chutnými karbanátky. celý článek
Ač také Slované, naši severní sousedé si o Štědrém dnu kupodivu nepochutnávají tak jako my na rybí polévce a kapřích řízcích. Na jejich svátečně prostřeném stole se ... celý článek
V chlebu většinou dostáváme různé mexické či gulášové polévky. Ale teď se zamyslete alespoň nad jediným důvodem, proč by se v bochníčku nemohla podávat i ... celý článek
Bramboračka patří ke klasickým polévkám. Nechcete jí pro jednou dát trochu "jiný šmrnc"? celý článek