7 tipů, jak tuhle zimu nepřibrat!

Zdraví 24. 1. 2014

Přes zimu má většina z nás přepnuto na „medvědí režim“. Dny jsou krátké, venku je tma a my, místo abychom šli cvičit, raději se zachumláme do peřin. Když k tomu připočteme Vánoce a Silvestr – kaloricky nejbohatší svátky v roce, je na tukové polštářky zaděláno. Pro zachování štíhlé postavy ale nemusíte hned vyrážet na svah nebo nazouvat běžky. Pokud se naučíte mít své chutě pod kontrolou, občas dáte zelenou pohybu a budete dodržovat určitá „dietní opatření“, vaše postava zvládne toto „rizikové“ období bez úhony.

2. HÝBEJTE SE

zima hubnutí
foto:

V létě jde sportování poměrně snadno. Venku je dlouho světlo, takže nic nebrání tomu, převléct se po příchodu z práce do sportovního, nazout si tenisky nebo kolečkové brusle a vyrazit do parku trochu se provětrat. V zimě je to trochu potíž.

Hodiny ve fitness centrech nejsou zrovna levnou záležitostí, a pokud patříte mezi ty, kteří studené počasí nemají příliš v lásce, stěží se přinutíte k tomu, jít si ven zaběhat. Ale protože každý problém má své řešení, i sportování v zimě je možné.

Začněte třeba tím, že místo výtahem půjdete po schodech, místo jedné zastávky autobusem se projdete, večer při sledování televize uděláte padesát dřepů a sedů-lehů a během víkendu se nebudete vyvalovat na kanapi, ale vezmete partnera nebo děti na procházku, na zimní stadion bruslit nebo na hory.