7 tipů, jak tuhle zimu nepřibrat!

Zdraví 24. 1. 2014

Přes zimu má většina z nás přepnuto na „medvědí režim“. Dny jsou krátké, venku je tma a my, místo abychom šli cvičit, raději se zachumláme do peřin. Když k tomu připočteme Vánoce a Silvestr – kaloricky nejbohatší svátky v roce, je na tukové polštářky zaděláno. Pro zachování štíhlé postavy ale nemusíte hned vyrážet na svah nebo nazouvat běžky. Pokud se naučíte mít své chutě pod kontrolou, občas dáte zelenou pohybu a budete dodržovat určitá „dietní opatření“, vaše postava zvládne toto „rizikové“ období bez úhony.

5. RANNÍ OČISTNÝ RITUÁL

zima hubnutí
foto:

Pro nastartování metabolismu řada hollywoodských celebrit pije po ránu vymačkanou citronovou nebo grepovou šťávu. My pro vás máme recept na jiný „nakopávač“, který rozpohybuje vaše střeva. Do skleničky (300 ml) s teplou vodou přidejte dvě čajové lžičky jablečného octa a jednu lžičku javorového sirupu. Dobře promíchejte a vypijte nalačno.

Tento drink vám zaručí dobré trávení, pomůže s vyprazdňováním a rozproudí metabolismus. Apropos, když už mluvíme o ránu, nikdy nevynechávejte snídani. Ideální jsou müsli s ovocem, cereálie s mlékem nebo celozrnné pečivo s žervé.