7 tipů, jak tuhle zimu nepřibrat!

Zdraví 24. 1. 2014

Přes zimu má většina z nás přepnuto na „medvědí režim“. Dny jsou krátké, venku je tma a my, místo abychom šli cvičit, raději se zachumláme do peřin. Když k tomu připočteme Vánoce a Silvestr – kaloricky nejbohatší svátky v roce, je na tukové polštářky zaděláno. Pro zachování štíhlé postavy ale nemusíte hned vyrážet na svah nebo nazouvat běžky. Pokud se naučíte mít své chutě pod kontrolou, občas dáte zelenou pohybu a budete dodržovat určitá „dietní opatření“, vaše postava zvládne toto „rizikové“ období bez úhony.

7. PORAZTE CHUTĚ

zima hubnutí
foto:

Sladké naservírované na talířku uprostřed jídelního stolu vás doslova hypnotizuje, a přestože se snažíte odolat, skončí to pokaždé tím, že si pár kousků přece jenom dáte? Pokud vaše vůle není dostatečně silná, řiďte se heslem „co oči nevidí, srdce nebolí“ a schovejte „mlsný“ talířek do kuchyňské linky a vystavujte ho pouze tehdy, když k vám přijde návštěva.

Tak třeba jeden kousek cukroví obsahuje v průměru 80 kalorií, takže, i když si myslíte, že vám pár kousků neublíží, pět kousků se energetickou hodnotou vyrovná snídani nebo studené večeři. Dalšími tipy, které vám na chvíli zaženou chutě, jsou: žvýkačka, vyčistění zubů nebo vypláchnutí úst ústní vodou.