7 tipů, jak tuhle zimu nepřibrat!

Zdraví 24. 1. 2014

Přes zimu má většina z nás přepnuto na „medvědí režim“. Dny jsou krátké, venku je tma a my, místo abychom šli cvičit, raději se zachumláme do peřin. Když k tomu připočteme Vánoce a Silvestr – kaloricky nejbohatší svátky v roce, je na tukové polštářky zaděláno. Pro zachování štíhlé postavy ale nemusíte hned vyrážet na svah nebo nazouvat běžky. Pokud se naučíte mít své chutě pod kontrolou, občas dáte zelenou pohybu a budete dodržovat určitá „dietní opatření“, vaše postava zvládne toto „rizikové“ období bez úhony.

4. POZOR NA ALKOHOL

zima hubnutí
foto:

Zatímco neperlivé vody a bylinných (zelených) čajů si můžete dopřát, co hrdlo ráčí (min. 2 litry denně), konzumaci kávy, slazených kofeinových nápojů a alkoholu byste měli výrazně omezit.

Jednak jsou pro tělo hotovou kalorickou bombou (200 ml vína = 120 kcal, malý panák vodky = 100 kcal, půllitr světlého piva = 170 kcal, půllitr coly = 200 kcal), za druhé jsou zátěží pro játra, ledviny i srdce a zatřetí si můžete být jistí tím, že pokud vypijete vína, tvrdého alkoholu nebo míchaných alkoholických nápojů přes míru, druhý den vás bude úporně bolet hlava, žaludek budete mít jako na vodě a celkově si budete připadat jako po divoké jízdě na centrifuze.