VEGETARIÁNSKÝ TÝDEN: kozí sýr s fenyklovým pyré
Možná vám kozí sýr příliš nevoní a fenykl je na vás zase příliš aromatický, ale když ty chutě spojíte s chutí jedlých kaštanů, budete více než příjemně překvapeni. ... celý článek
Možná vám kozí sýr příliš nevoní a fenykl je na vás zase příliš aromatický, ale když ty chutě spojíte s chutí jedlých kaštanů, budete více než příjemně překvapeni. ... celý článek
Ochutnejte vynikající předkrm, který servírují v rámci festivalu Vegetfest v restauraci Ambroisie. Je to opravdová lahůdka. celý článek
Sladké koláče z bramborového těsta jsou krkonošskou specialitou, kterou stojí za to ochutnat. celý článek
Pokud patříte mezi klasické „sýromilce“, určitě tyhle sýry už znáte. Který z nich vám chutná nejvíce? celý článek
Když k vám přijedou na návštěvu všichni zmlsaní příbuzní, poctěte je krkonošskou klasikou. Kuřecí stehýnko s bramborovým knedlíkem a červeným zelím jim musí chutnat. celý článek
V Krkonoších se tradičně vaří ze zelí, hub, brambor, švestek, máku a jablek. A ačkoli to vypadá jako hodně jednoduchá kuchyně, je vynikající. celý článek
Tenhle moučník nijak vábně nevypadá, ale chuťově je naprosto skvělý. Vyzkoušejte! celý článek
Když je dobrá sezona, v krkonošských lesích můžete o houby zakopávat. A když je poněkud slabší, můžete sáhnout do zásob z předešlých let. celý článek
Ke Krkonošům patří borůvky. A k borůvkám kynuté knedlíky. U Krakonoše jim říkají blbouny, tak si na nich pochutnejte. celý článek
Kdo nikdy neochutnal pravé krkonošské kyselo, neví, jak skvěle chutná zelí. Tady není třeba žádný komentář. celý článek
Kouskům minimozzarelly se lidově přezdívá třešinky. Nabízíme vám recept, který je jakousi třešničkou na dortu a stylově uzavírá náš sýrový týden. celý článek
Plísně v bytě nesnášíme, ale na sýrech je milujeme. Vyzkoušejte jednoduchou kombinaci s kuřecím masem a listovým špenátem. celý článek
Tahle dobrota vás zasytí tak akorát, o štíhlou linii se bát nemusíte. Dobrou chuť. celý článek
Krevety nemíváme na talíři každý den, ale když na ně dojde, je to opravdová bomba. Jejich úprava je přitom poměrně jednoduchá. celý článek
Fazolky jsou zdravé a taky moc dobré. V kombinaci s rajčaty a ementálem nemají chybu. celý článek