ZELENINOVÝ TÝDEN: nebojte se kapusty
Zelenina, kterou miluje jen málokdo? Samozřejmě kapusta. A přitom je tak lahodná. Stačí ochutnat... celý článek
Zelenina, kterou miluje jen málokdo? Samozřejmě kapusta. A přitom je tak lahodná. Stačí ochutnat... celý článek
I Pepek námořník věděl, co je dobré. Jeden náš kamarád měl podobná předloktí, s oblibou jsme mu zpívali podle Petra Nagye: "Sám s nohami na stole..." celý článek
Rýže se zeleninou by měla být součástí každého zdravého jídelníčku. Není nic dietnějšího... celý článek
O tom, že je čerstvá zelenina zdravá, pochybuje málokdo. Ale že je taky chutná i po tepelné úpravě, o tom se musí přesvědčit každý sám. celý článek
Rybí maso by nemělo ve vašem jídelníčku chybět. A takový steak z tuňáka, doplněný zdravou zeleninkou, to je hotový kulinářský zázrak. celý článek
Uzené maso stačí jen prohřát spolu s omáčkou a dobrota je na stole. Nezbytná volská oka dodají pokrmu ten správný šmak. celý článek
Kdo by odolal super mladým roštěnkám... A ještě k tomu z Vídně! Dejte si do nosu. celý článek
Pěkně vypečený biftek zalahodí nejen oku, ale především vašim mlsným jazýčkům. A pokud si ho chcete vychutnat se vší parádou, dejte si ho jen se zeleninovou oblohou. celý článek
Že vám mořské potvory neučarovaly? A víte vy vůbec, jak jsou dobré? Zkuste ochutnat třeba těstoviny s krevetami a mušlemi, uvidíte, co to s vašimi chuťovými pohárky ... celý článek
Na kus pořádné "flákoty" má jednou za čas chuť asi každý (vyjma vegetariánů). A co ke grilovanému masu popít? Třeba dobrý Cabernet Sauvignon. celý článek
Možná to nevypadá příliš vábně a milovníci Ondřeje Sekory se orosí, ale šneci jsou opravdová lahůdka. Překonejte počáteční nedůvěru a ochutnejte, alespoň budete ... celý článek
K pikantní číně údajně patří polosuché víno, které rozhodně nezabije její chuť. My necháváme výběr nápoje čistě na každém z vás. celý článek
Chuť vína by měla korespondovat s chutí pokrmu. Logicky vzato, k brusinkové omáčce budou nejlépe pasovat červená hutná vína, která podpoří její výrazné aroma. celý článek
I tučnější ryby si lahodí s vínem. Jen je dobré mít na paměti, že chuti je třeba sladit. Výsledek pak bude famózní. celý článek
Pokud dokážete vybrat k jídlu to správné víno, znásobíte chuť pokrmu a o to víc si na něm pošmáknete. celý článek