Jakou jste vyfásla tchyni? Zjistěte, jak chytře na ni

Zábava 9. 11. 2012

Kvůli tchyni se průměrný pár pohádá jednou za měsíc. Věděla jste, že psychologové rozdělují tchyně na pět základních druhů? Podívejte se, které to jsou a jak s nimi vycházet.

tchyně3
zdroj: www.thinkstock.cz

Osamělá a fixovaná

Charakteristika: Tohle není vůbec dobrý stav. Je sama, nemá moc přátel, žádné koníčky. Její syn (případně další děti) byl středobodem jejího života a teď neví, co si počít. Možná už se jí dokonce podařilo vychovat „mamánka“, jednoho z nejkomplikovanějších partnerů pro život, který sám o sobě stojí za samostatný článek. K vám se staví jako ke konkurenci, má tendenci vydírat a strhávat na sebe pozornost.

Co většinou říká: „Jsem na všechno sama.“ „Vždyť vy se ani pořádně nezastavíte...“

Jak s ní vycházet: Vzhledem k tomu, že jí pravděpodobně nebyla dost dobrá žádná předchozí partnerka jejího syna, těžko dosáhnete toho, aby vás měla vyloženě ráda. To, co potřebujete, je vyváženě nastavit vztahy v rodině. Tchyni neodstřihnout, přestože ji třeba taky nemusíte, a dát najevo, že syn je teď sice s vámi, ale vy ji respektujete. Pokud však partner nebude chtít spolupracovat a stále bude radši jezdit vysypávat špinavé prádlo k ní, aby mohl sníst její svíčkovou (stejně ji maminka umí nejlíp) a usnout na svém oblíbeném gauči, kde ho ona láskyplně přikryje kostkovanou dekou, nezbude vám nic jiného, než utíkat.