Odhadněte, co s vámi provede pár koktejlů a šampíčko

Zábava 29. 12. 2012

Je to roztomilé zvířátko. A leckdo si v zoo při pohledu na jeho kousky maluje, jaká by to byla švanda mít ho doma. Když vám ale sedne za krk a při silvestrovském popíjení ne a ne slézt, začnete (většinou pozdě) litovat, že nezůstalo za mřížemi. Takové jsou některé z jejích podob:

opice 3
zdroj: www.thinkstock.cz

2. Balvan

V podstatě neškodná záležitost. Po pár sklenkách zjistíte, že některé smysly sice aspoň částečně fungují, ale nemůžete se hýbat. Rozmazaně a zkresleně vnímáte obrazy a zvuky, dost možná je i chápete, ale motorika je v nedohlednu a jste schopna jen sedět.

Zrádné je, že většinou „odejdou“ jenom nohy, kdežto ruce jsou způsobilé nalévat další sklenky a naklánět je ke rtům. Taky co jiného dělat než popíjet, když už se nedá chodit, že ano. Balvan proto jen nehybně spočívá na židli, často vypadá jako by spal. V určitých intervalech ale ožije, zahuláká „popojedééém“, kopne do sebe panáka a zase znehybní.

Zažil jsem jednou člověka, který několik hodin jenom stál, tu a tam vypil sklenku, kterou mu někdo podal, a jediné, co říkal, bylo „jsem balvan“. Když jste se ho na něco zeptali, odpověděl „nevím, já jsem balvan“. Obdivuhodný výkon, zkuste si to třeba jen na půl hodiny...