Jude Law: Ve čtyřiceti teprve začínám

Zábava 19. května 2013

Mohl by přibrzdit a kochat se slušnou sbírkou rolí a milostných úspěchů. Jenže se chce vedle hraní naplno pustit do filmové produkce a domů si přivedl mladou modelku.

Jude se narodil v Londýně a tam se také chystal udělat kariéru divadelního herce. Na prkna, která znamenají svět, se postavil už ve třinácti.

Po maturitě se do hraní pustil naplno a brzy se dočkal i nominací na prestižní divadelní ceny. K tomu pár menších rolí v televizi, co víc si přát?

Láska především

Samozřejmě, šance zahrát si ve filmu se neodmítá, i když role ve snímku Shopping nijak převratná nebyla. Ale aspoň si Angličana s klukovským šarmem všimli režiséři. A také zaujal kolegyni – o sedm let starší Sadii Frost.

Do vztahu si přivedla syna z prvního manželství, a když si Jude roli táty trochu natrénoval, zplodili syna společného. Podle kamarádů a rodiny mohli ještě pár let počkat, ale Judovi nevadilo, že mu je teprve třiadvacet.

„Žádný ideální věk, v kolika se stát otcem, neexistuje,“ okomentoval to po letech.

Do své ženy byl tak moc zamilovaný, že si nechal na ruku vytetovat slova písničky Sexy Sadie od Beatles. Následovaly další dva důkazy lásky – dcera a syn. Jenže po pěti letech manželství hrál Jude zase ve filmu a zakoukal se do kolegyně Sienny Miller.

Rozvod pro nepřekonatelné rozdíly trval pár minut, ovšem spor o opatrovnictví dětí se táhl dva roky. Bulvár vyšťoural, že ukázkové manželství mělo své problémy. Sadie trpěla velkými poporodními depresemi, léčila se a mladý partner jí v těžkých chvílích moc nepomáhal.

Jude Law 3

S první manželkou Sadie Frost.

foto:
Jude Law 4

Pak následoval vztah se Siennou Miller.

foto:

Na dosah

Zdálo by se, že Juda proslavil skandál, ale to bychom mu křivdili. Mávl rukou nad názorem svého agenta, že by si měl budovat pověst filmového svůdce, a odvážně kývl na nabídku zahrát si milence básníka Oscara Wildea. Pokud máte rádi sci-fi, určitě vám neunikl film Gattaca, kde se objevil také další nadějný herec Ethan Hawke.

A pak si Jude skoro sáhl na zlatou filmovou sošku Oscara. Za film Talentovaný pan Ripley mu však zůstala jen nominace, bohužel se to opakovalo i u filmu Návrat do Cold Mountain. Ovšem fanynky mu to neubralo. Jeho uhrančivé modrozelené oči na plátně stále fungují, i když roky trochu ubraly jeho kštici na hustotě.

Nakonec, když sekunduje na plátně Sherlocku Holmesovi (Robertu Downeymu Jr.) coby věrný Watson, ani si toho nevšimnete. A k roli sucharského úředníka v Anně Karenině se mírná olysalost dost hodila.

Jude Law 6

Samantha Burke je další z Judových "skalpů".

foto:
Jude Law 5

Dnes Jude Law randí s modelkou Alicií Rountree.

foto:

Ach ty ženy

Jak to dopadlo se Siennou si určitě vzpomenete. Nakonec jí Jude připravil stejně nemilé překvapení jako exmanželce – nevěru. Mohla to čekat, když právě ona ho jiné ženě odloudila. Jenže Jude klamal tělem, zasnoubil se a věnoval jí prsten za 35 tisíc liber. Místo svatby následoval rozchod propíraný bulvárem celého světa. Jude se spustil s chůvou!

Přistihly je děti a nenechaly si to pro sebe. Ani po veřejné omluvě se Sienna nedala obměkčit. Vlastně dala, ale až o pár let později a jen na chvíli.

Po pravdě řečeno, máte pocit, že by se Jude bezhlavě vrhal na každou sukni? Já spíš ten, že neumí říkat NE. Potvrdila to žhavá aférka s modelkou Samanthou Burke, která nezůstala bez následků, takže Jude má aktuálně čtyři potomky.

Loni randil s kostymérkou, která nápadně připomínala jeho exmanželku Sadii. Teď se ukazuje s pětadvacetiletou kráskou Alicií Rountree. Není to jen úspěšná modelka, dokonce vlastní i kus restaurace v New Yorku. Judovi přátelé, se kterými ji seznámil, prohlašují, že na svůj věk je velmi vyspělá.

Jude Law 1

Nový film Vedlejší účinky vám z hlavy vyžene jarní únavu. Jude si oblékl slušivý bílý plášť psychiatra, aby dostal problematickou pacientku, které nezabírají schválené léky. Ovšem experiment s novinkou, která má příšerné vedlejší účinky, dopadne špatně. Aby doktor nepřišel o všechno, pustí se sám do pátrání. A rozjíždí se dobrá detektivka, plná napětí a nečekaných zvratů. Včetně konce, který vás určitě nenechá chladnými...

foto: