Patricie Solaříková z Ulice: Mít velikost XS není moje priorita

Zábava 26. května 2013

Pohledná herečka ze seriálu Ulice nám prozradila, proč se její kariéra nehýbe, co si myslí o modelkách a koho by nejraději zastřelila.

Většina lidí vás zná hlavně díky roli Terezy Jordánové ze seriálu Ulice, ve kterém hrajete už od roku 2005. Co jiné filmy nebo seriály? Chystáte něco?

Nechystám. Čeká mě bakalářka a státnice, takže se snažím věnovat hlavně studiu. A skloubit vysokou školu s Ulicí je tak maximum, co zvládám, abych si našla i nějaký čas pro sebe. Navíc, že by mi každý den drnčel telefon s nabídkami na filmy, se taky říct nedá. Já totiž nejsem ten správně průbojný typ, spíš čekám, až zazvoní telefon. A když nezazvoní, zas tak moc si z toho nedělám.

Místo studia herectví jste si vybrala obor humanitní studia. Znamená to, že se v budoucnu chcete věnovat jiné profesi než té herecké?

Mě nikdy konzervatoř nelákala. Nemám velké herecké ambice a nejsem takový ten umělec tělem i duší, což si myslím, že pro konzervatoř nebo DAMU mít musíte. A humanitní studia jsou pro mě zajímavá. Navíc na naší škole je to obor, který je hodně obsáhlý, a já díky tomu získávám všeobecný rozhled. A co se týká mé budoucí profese, tak to sama nevím. Herectví se nebráním, mám ho ráda, baví mě, ale nejdu si vyloženě za tím.

V Ulici prožíváte vztah na dálku s Vojtou, kterého hraje Petr Buchta. Může taková láska fungovat?

Občas nefunguje ani láska na blízko, natož na dálku. Na vztazích se musí obecně hodně pracovat, takže na dálku to vyžaduje ještě větší úsilí. Záleží na lidech, jestli jsou ochotni do toho tu energii vložit, ovšem s nejistým výsledkem.

Minulý rok jste v ateliéru Lenky Hatašové odhodila zábrany a nafotila moc krásné a sexy snímky. Jak jste si to užívala?

Ani jsem moc odhazovat zábrany nemusela, nejednalo se o fotky odhalené ani erotické. V osobním životě se moc nelíčím ani nijak nešňořím, takže jsem si střídání outfitů a hromadu make-upu při focení opravdu užívala. Navíc spolupráce s Lenkou je příjemná a výsledek vždycky stojí za to.

Kromě těchto fotografií unikly na internet i vaše nahé fotky z doby, kdy vám bylo náct. Jaká byla vaše reakce, když jste se to dozvěděla?

Byla jsem překvapená, protože já sama už tyhle fotky ani nemám a upřímně, ani jsem si je nepamatovala. Vznikly ještě před Ulicí, je mi na nich možná tak čtrnáct. Nechápu, kde k nim někdo přišel. Tomuhle se člověk bohužel asi nevyhne. Když jste jen trochu mediálně známí, tak se na vás zkrátka pokaždé někdo snaží něco vyšťourat. Což se vždycky podaří, protože nikdo z nás není světec.

Patricie Solaříková 3

S Jakubem Štáfkem (hraje její dvojče - bráchu Matěje) jsou kamarádi i v soukromí.

foto:
Patricie Solaříková 2

Terezina tátu Tomáše Jordána hraje v Ulici Petr Vacek.

foto:

A co teď? Kdybyste dostala nabídku fotit do nějakého pánského magazínu, šla byste do toho?

Kdyby se jednalo o cudné fotky, tak proč ne. Nevidím na tom nic špatného. Ale nesmělo by tam být nic vidět. (smích)

Bavila by vás práce modelky?

Já bych nemohla být modelka, na to mám moc ráda jídlo. Navíc na to nemám parametry - výšku, natož váhu nebo míry. Nehledě na to, že práce modelky je opravdu náročná. Každý si myslí, že ty holky někde deset minut pózují a mají vyděláno. Ale to, že za krásnými snímky stojí těžká dřina, už si uvědomí málokdo.

Bulvární média se do vás navážela kvůli tomu, že jste v poslední době přibrala. Děláte si z toho hlavu?

Já se cítím dobře a upřímně, je mi značně ukradené, jestli se nějaké redaktorce nelíbí moje postava. To není můj problém, ale její. Rozhodně se teď nebudu honem vrhat na nějakou dietu. Když jsem začínala točit Ulici, bylo mi 16 let. Teď je mi 24, takže logicky jsem musela projít nějakým fyzickým vývojem a nemůžu mít tu stejnou dětskou postavu se 48 kilogramy. Navíc mám v životě úplně jiné priority a hodnoty než mít velikost XS. Jsem zdravá a šťastná, to je pro mě důležité.