

9. Hlavně rychle
Tohle není žádná novinka, namítnete, restaurace KFC už u nás zná každý. Mezi prvními byla otevřená už v roce 1995 ta na Václaváku, která ale prošla velkou proměnou, skočte se podívat. Zajímavá je ale jedinečnost českých chutí. Věděli jste, že jako jediní ze zemí střední a východní Evropy máme na stálém jídelníčku qurrito? „Nejdříve jsme plánovali jen sezónní nabídku, ale zákazníci nás přesvědčili a na jejich výslovné přání ho zařazujeme zpět do menu. Jsme tak jediný trh v regionu střední a východní Evropy,“ říká Karolína Alaxinová z KFC.
Celkově nejoblíbenějším jídlem je ale v Česku Twister, který byl na trh uveden před třinácti lety. Od té doby jich bylo prodáno 70 miliónů. Twistery si nejčastěji objednávají ženy, zatímco muži Grander a kyblíky. Dost podstatné při tom je, že se tady nepoužívají žádné kuřecí náhražky a odřezky, ale opravdové maso, které kuchaři ručně krájejí a zpracovávají. Zajímá vás, odkud kuřata jsou? Hlavně z firem Vodňanská drůbež a Drůbežářský závod Klatovy.