3. Program na pátek
V pražské Hergetově Cihelně se každý pátek potkávají milovníci vína s víny z celého světa na degustaci za velice slušnou cenu, obvykle 250 korun. Hlavní sommelier Petr Hanzlíček připravuje výběr vín, akce trvá od šesti do osmi večer a hosté při ní ochutnají kolem pěti až šesti vzorků, k nimž je servírováno také malé občerstvení, například sýr, losos, tatarák, kreveta či ústřice, podle tématu vín. Nedávno byla představena třeba vína ze slavného vinařství režiséra Francise Forda Coppoly z Kalifornie či nádherná Chablis z vinařství Patrick Piuze. V případě ochutnávky šampaňských vín, která přicházejí na řadu dvakrát ročně, je cena dvojnásobná. Degustace většinou probíhá v barové části hlavní restaurace, pokud je venku hezky, může se konat i venku s výhledem na Karlův most. Běžná kapacita degustace je pouze 25 osob, je proto ideální, když si uděláte rezervaci.