5 rad, jak o Velikonocích nepřibrat

Zdraví 18. 4. 2014

Velikonoce jsou svátky, kdy si míru v jídle ani pití nebereme. S přibranými kily však potom dlouho bojujeme. Výživový kouč Martin Škába z portálu www.skaba.cz radí, jak si Velikonoce užít, a přitom nepřibrat.

velikonoce
zdroj: Thinkstockphotos.com

4. Tajné tipy výživového kouče:

Po obědě hned na procházku a po Velikonocích si naordinujte půst od masa

Trik, jak podpořit trávení a zabránit nárůstu hmotnosti, je podle Martina Škáby velice jednoduchý. „Po obědě nebo větším jídle si udělejte malou i třeba jen dvacetiminutovou procházku. Tím rozpohybujete trávení, tělo lépe vstřebá živiny a tolik se toho neuloží. Nejhorší je, si po větším jídle sednout nebo lehnout - pak se střeva hodně blokují a metabolismus ani trávení nefungují.“

Hned po Velikonocích se připravte na krátkou, ale nijak drastickou očistnou kúru. „Nejlépe a nejrychleji zabírá ta, která spočívá ve vynechávání masa. Dopřejte si tři až pět nemasitých dnů. Zařaďte do svého jídelníčku mnoho tepelně upravené zeleniny - hlavně té kořenové, jako je celer, červená řepa, mrkev, ale nebojte se ani jiného typu zeleniny, například brokolice, a nešetřete na cibuli ani česneku,“ má vyzkoušeno výživový kouč.