ZELENINOVÝ TÝDEN: nebojte se kapusty
Zelenina, kterou miluje jen málokdo? Samozřejmě kapusta. A přitom je tak lahodná. Stačí ochutnat... celý článek
ZELENINOVÝ TÝDEN: což takhle dát si špenát?
I Pepek námořník věděl, co je dobré. Jeden náš kamarád měl podobná předloktí, s oblibou jsme mu zpívali podle Petra Nagye: "Sám s nohami na stole..." celý článek
ZELENINOVÝ TÝDEN: rýže stokrát jinak
Rýže se zeleninou by měla být součástí každého zdravého jídelníčku. Není nic dietnějšího... celý článek
ZELENINOVÝ TÝDEN: dáte si páj ze sladkých brambor?
O tom, že je čerstvá zelenina zdravá, pochybuje málokdo. Ale že je taky chutná i po tepelné úpravě, o tom se musí přesvědčit každý sám. celý článek
STEAKOVÝ TÝDEN: ryby jsou ohromně zdravé
Rybí maso by nemělo ve vašem jídelníčku chybět. A takový steak z tuňáka, doplněný zdravou zeleninkou, to je hotový kulinářský zázrak. celý článek
STEAKOVÝ TÝDEN: uzený steak s "vokem z vola"
Uzené maso stačí jen prohřát spolu s omáčkou a dobrota je na stole. Nezbytná volská oka dodají pokrmu ten správný šmak. celý článek
STEAKOVÝ TÝDEN: dáte si mladé roštěnky z Vídně?
Kdo by odolal super mladým roštěnkám... A ještě k tomu z Vídně! Dejte si do nosu. celý článek
STEAKOVÝ TÝDEN: kus pořádné "flákoty"
Pěkně vypečený biftek zalahodí nejen oku, ale především vašim mlsným jazýčkům. A pokud si ho chcete vychutnat se vší parádou, dejte si ho jen se zeleninovou oblohou. celý článek
TÝDEN DOBRÉHO JÍDLA A VÍNA: dary moře k nezaplacení
Že vám mořské potvory neučarovaly? A víte vy vůbec, jak jsou dobré? Zkuste ochutnat třeba těstoviny s krevetami a mušlemi, uvidíte, co to s vašimi chuťovými pohárky ... celý článek
TÝDEN DOBRÉHO VÍNA A JÍDLA: dejte si pořádný biftek
Na kus pořádné "flákoty" má jednou za čas chuť asi každý (vyjma vegetariánů). A co ke grilovanému masu popít? Třeba dobrý Cabernet Sauvignon. celý článek
TÝDEN DOBRÉHO JÍDLA A VÍNA: šnečku, šnečku, vystrč růžky...
Možná to nevypadá příliš vábně a milovníci Ondřeje Sekory se orosí, ale šneci jsou opravdová lahůdka. Překonejte počáteční nedůvěru a ochutnejte, alespoň budete ... celý článek
TÝDEN DOBRÉHO JÍDLA A VÍNA: co byste řekli na prima čínu?
K pikantní číně údajně patří polosuché víno, které rozhodně nezabije její chuť. My necháváme výběr nápoje čistě na každém z vás. celý článek
TÝDEN DOBRÉHO JÍDLA A VÍNA: dáte si kančí kýtu s brusinkovou omáčkou?
Chuť vína by měla korespondovat s chutí pokrmu. Logicky vzato, k brusinkové omáčce budou nejlépe pasovat červená hutná vína, která podpoří její výrazné aroma. celý článek
TÝDEN DOBRÉHO JÍDLA A VÍNA: a pokračujeme steakem z lososa
I tučnější ryby si lahodí s vínem. Jen je dobré mít na paměti, že chuti je třeba sladit. Výsledek pak bude famózní. celý článek
Zamaskujte kila, co vám zbyla po svátcích! Stačí jen dobře nakoupit
Ještě než novoroční dieta přinese kýžené výsledky, zatočte s vánočními kily rafinovaně, třeba pomocí geometrických potisků. Fakt to funguje. celý článek