![Teplá zelenina 4](https://media.vlasta.cz/cache/dc/24/dc24c783526e05937d2e5e3646fbd857.jpg)
![](https://static.vlasta.cz/version04149/images/design/stazeni-obrazku-blokovano.gif)
ZELENINOVÝ TÝDEN: nebojte se kapusty
Zelenina, kterou miluje jen málokdo? Samozřejmě kapusta. A přitom je tak lahodná. Stačí ochutnat... celý článek
![Teplá zelenina 3](https://media.vlasta.cz/cache/bf/2f/bf2fb2c455e2c2135fa409e4500cd41d.jpg)
![](https://static.vlasta.cz/version04149/images/design/stazeni-obrazku-blokovano.gif)
ZELENINOVÝ TÝDEN: což takhle dát si špenát?
I Pepek námořník věděl, co je dobré. Jeden náš kamarád měl podobná předloktí, s oblibou jsme mu zpívali podle Petra Nagye: "Sám s nohami na stole..." celý článek
![Teplá zelenina 2](https://media.vlasta.cz/cache/af/03/af038d5030bb6d5e8938cb9603b91886.jpg)
![](https://static.vlasta.cz/version04149/images/design/stazeni-obrazku-blokovano.gif)
ZELENINOVÝ TÝDEN: rýže stokrát jinak
Rýže se zeleninou by měla být součástí každého zdravého jídelníčku. Není nic dietnějšího... celý článek
![Teplá zelenina 8](https://media.vlasta.cz/cache/69/da/69dafbfd46e3345bfef08195c05693b6.jpg)
![](https://static.vlasta.cz/version04149/images/design/stazeni-obrazku-blokovano.gif)
ZELENINOVÝ TÝDEN: dáte si páj ze sladkých brambor?
O tom, že je čerstvá zelenina zdravá, pochybuje málokdo. Ale že je taky chutná i po tepelné úpravě, o tom se musí přesvědčit každý sám. celý článek
![Steak 4](https://media.vlasta.cz/cache/fa/25/fa2535bf37f7756d4b2fc5f750542653.jpg)
![](https://static.vlasta.cz/version04149/images/design/stazeni-obrazku-blokovano.gif)
STEAKOVÝ TÝDEN: ryby jsou ohromně zdravé
Rybí maso by nemělo ve vašem jídelníčku chybět. A takový steak z tuňáka, doplněný zdravou zeleninkou, to je hotový kulinářský zázrak. celý článek
![Steak 1](https://media.vlasta.cz/cache/26/18/2618e5b35975f9dcebb208173086669a.jpg)
![](https://static.vlasta.cz/version04149/images/design/stazeni-obrazku-blokovano.gif)
STEAKOVÝ TÝDEN: uzený steak s "vokem z vola"
Uzené maso stačí jen prohřát spolu s omáčkou a dobrota je na stole. Nezbytná volská oka dodají pokrmu ten správný šmak. celý článek
![Steak 2](https://media.vlasta.cz/cache/fa/58/fa583963c08cd689ffe1666f843733af.jpg)
![](https://static.vlasta.cz/version04149/images/design/stazeni-obrazku-blokovano.gif)
STEAKOVÝ TÝDEN: dáte si mladé roštěnky z Vídně?
Kdo by odolal super mladým roštěnkám... A ještě k tomu z Vídně! Dejte si do nosu. celý článek
![Steak 3](https://media.vlasta.cz/cache/29/1a/291aeea1e06b5261be17036ca57a153b.jpg)
![](https://static.vlasta.cz/version04149/images/design/stazeni-obrazku-blokovano.gif)
STEAKOVÝ TÝDEN: kus pořádné "flákoty"
Pěkně vypečený biftek zalahodí nejen oku, ale především vašim mlsným jazýčkům. A pokud si ho chcete vychutnat se vší parádou, dejte si ho jen se zeleninovou oblohou. celý článek
![Jídlo a víno 7](https://media.vlasta.cz/cache/2f/bb/2fbbc746059881da80ae1617f386b7d6.jpg)
![](https://static.vlasta.cz/version04149/images/design/stazeni-obrazku-blokovano.gif)
TÝDEN DOBRÉHO JÍDLA A VÍNA: dary moře k nezaplacení
Že vám mořské potvory neučarovaly? A víte vy vůbec, jak jsou dobré? Zkuste ochutnat třeba těstoviny s krevetami a mušlemi, uvidíte, co to s vašimi chuťovými pohárky ... celý článek
![Jídlo a víno 6](https://media.vlasta.cz/cache/4a/3c/4a3cb89bde6b71ca5cafa62aadd74a19.jpg)
![](https://static.vlasta.cz/version04149/images/design/stazeni-obrazku-blokovano.gif)
TÝDEN DOBRÉHO VÍNA A JÍDLA: dejte si pořádný biftek
Na kus pořádné "flákoty" má jednou za čas chuť asi každý (vyjma vegetariánů). A co ke grilovanému masu popít? Třeba dobrý Cabernet Sauvignon. celý článek
![Jídlo a víno 4](https://media.vlasta.cz/cache/50/ce/50cecc569bb3a683423a3c5bfb183332.jpg)
![](https://static.vlasta.cz/version04149/images/design/stazeni-obrazku-blokovano.gif)
TÝDEN DOBRÉHO JÍDLA A VÍNA: šnečku, šnečku, vystrč růžky...
Možná to nevypadá příliš vábně a milovníci Ondřeje Sekory se orosí, ale šneci jsou opravdová lahůdka. Překonejte počáteční nedůvěru a ochutnejte, alespoň budete ... celý článek
![Jídlo a víno 5](https://media.vlasta.cz/cache/30/10/3010b9ddbeeddf06f4f39bf27c923950.jpg)
![](https://static.vlasta.cz/version04149/images/design/stazeni-obrazku-blokovano.gif)
TÝDEN DOBRÉHO JÍDLA A VÍNA: co byste řekli na prima čínu?
K pikantní číně údajně patří polosuché víno, které rozhodně nezabije její chuť. My necháváme výběr nápoje čistě na každém z vás. celý článek
![Jídlo a víno 3](https://media.vlasta.cz/cache/d8/bc/d8bcb53fccc0825f14dee547e3f16cc9.jpg)
![](https://static.vlasta.cz/version04149/images/design/stazeni-obrazku-blokovano.gif)
TÝDEN DOBRÉHO JÍDLA A VÍNA: dáte si kančí kýtu s brusinkovou omáčkou?
Chuť vína by měla korespondovat s chutí pokrmu. Logicky vzato, k brusinkové omáčce budou nejlépe pasovat červená hutná vína, která podpoří její výrazné aroma. celý článek
![Jídlo a víno 2](https://media.vlasta.cz/cache/d6/0a/d60a40e739c415ac055dc9daf4d4337e.jpg)
![](https://static.vlasta.cz/version04149/images/design/stazeni-obrazku-blokovano.gif)
TÝDEN DOBRÉHO JÍDLA A VÍNA: a pokračujeme steakem z lososa
I tučnější ryby si lahodí s vínem. Jen je dobré mít na paměti, že chuti je třeba sladit. Výsledek pak bude famózní. celý článek
![Geometrie 14](https://media.vlasta.cz/cache/08/b1/08b19266cac6e6cb043e7a13e02c8a1d.jpg)
![](https://static.vlasta.cz/version04149/images/design/stazeni-obrazku-blokovano.gif)
Zamaskujte kila, co vám zbyla po svátcích! Stačí jen dobře nakoupit
Ještě než novoroční dieta přinese kýžené výsledky, zatočte s vánočními kily rafinovaně, třeba pomocí geometrických potisků. Fakt to funguje. celý článek