Francouzský dezert: Mille Feuille
Tento dezert pochází z Francie. Základní ingrediencí je listové těsto prokládané krémem z různých přísad, nejčastěji z vanilky nebo pistácií. Dobrůtka se ... celý článek
Tip na víkendovou večeři: Mexický burger
Burgery v poslední době slaví velký boom. Jestli si vždycky se slovem burger vybavíte "tu věc z fast foodu", jste na omylu. Burger může být fakt dobrota. ... celý článek
Už jste zkusili palačinky s melounem, zmrzlinou a šlehačkou?
Když se do palačinek normálně dávají jahody a broskve, proč by se to nemohlo zkusit i s melouny? Svěžest bude zaručena! celý článek
Pikantní grilované papriky: Ideální do chladných dnů
Grilovaná zelenina je opravdu výborná. A také zdravá. Nezkazte ji proto výběrem oleje, nejlepší volbou je panenský olivový. celý článek
Rafinovaná špenátová palačinka
Špenátu není nikdy dost, to věděl už Pepek námořník. celý článek
Čokoládové brownie s ořechy
Tento recept už potřebuje dotyk zkušenějšího kuchaře. Ale když se zadaří, chuťové pohárky se budou radovat. celý článek
Petrželová polévka s knedlíčky z čerstvého sýra
Polévka je grunt, to věděly už naše babičky. Tahle je ještě k tomu lehoučká. A co pro tentokrát nahradit játrové knedlíčky sýrovými? celý článek
Sušenková buchta: Chutná dětem i dospělým!
Pokud máte rádi sušenky, volba je jasná! celý článek
Vyzkoušejte knedlíky plněné čokoládou
Knedlíky na sladko bývají často nejoblíbenějším jídlem malých strávníků. Zkuste je servírovat při sobotním obědě. celý článek
Nakládání trochu jinak: Zkuste masové koule
Maso se nenakládá jen před grilováním a pečením, můžete si ho klidně nejdřív tepelně upravit a pak naložit. A když se "vynaloží", rovnou si na něm pochutnáte. celý článek
Kdo šetří, má za tři: Pár praktických tipů
Tohle přísloví jistě dobře znáte. A obzvlášť poslední dobou platí. Vždyť náklady za elektřinu, plyn, vodné a stočné jsou každý rok o něco vyšší. Je třeba hledat ... celý článek
Opilé dámičky: Desert doslova k nakousnutí
Dámičky jsou k nakousnutí, jedná se zkrátka o desert ideální k odpolední kávičce. celý článek
Sushi z lososa: Ideální způsob, jak začít s japonskou kuchyní
Jestli se necítíte na "divočiny" z nejrůznějších syrových ryb, vsaďte na lososa. Ten do našich krajin historicky patří a jako začátek je to určitě dobrá volba, jak ... celý článek
Těstoviny s masovou omáčkou
Jednoduché recepty italské kuchyně nikdy nezklamou. Co takhle si tento recept udělat k nedělnímu obědu? celý článek
Velikonoce jinak: Bioberánek
Blíží se velikonoční svátky hýřící barvami a chutěmi jara. Svátky, kdy se schází rodina i s přáteli a společně je oslavují. Přesuňte slavnostní atmosféru ... celý článek