Bezmasý týden: Dýňové rizoto se šalvějí a cuketou
Pusťte z hlavy představu klasického českého rizota s hráškem a sterilovanou zeleninou. Tenhle pokrm se mu ani v nejmenším nepodobá, nicméně v chuti jej snadno ... celý článek
VELIKONOČNÍ TÝDEN: připravte si beránka
Velikonoční beránek je symbolem českých Velikonoc. Pořiďte si něco nového na sebe, aby vás nepokakal. celý článek
VELIKONOČNÍ TÝDEN: pečeně s nádivkou
Pečeně s nádivkou vám bude chutnat vždycky, nejen na Velikonoce. Ale je fakt, že tyhle svátky se bez nádivky neobejdou. celý článek
VELIKONOČNÍ TÝDEN: kynutý věnec
Sladkému pokušení v podobě kynutého věnce jen velmi těžko odoláte. A proč byste vlastně měli? celý článek
VELIKONOČNÍ TÝDEN: hřbet s vajíčkem
Velikonoční vajíčkový hřbet vypadá na talíři exkluzivně a ještě lépe chutná. A přitom je jeho příprava relativně jednoduchá... celý článek
VELIKONOČNÍ TÝDEN: výborná nádivka
Nádivka z uzeného a králičího masa se neobejde bez kopřiv. A Velikonoce zase bez nádivky. celý článek
VELIKONOČNÍ TÝDEN: jak upravit vajíčka
Přestože je Boží hod a Velikonoční pondělí poměrně daleko, můžete už teď přemýšlet, jaké dobroty vašim blízkým připravíte. Bez vajíček by to nešlo. celý článek
RUSKÝ TÝDEN: pirožky se šunkou
Tradiční pokrm z kynutého těsta plněného masem, vejci, bramborami nebo třeba zelím či tvarohem. Variant je bezpočet a všechny jsou vynikající. celý článek
RUSKÝ TÝDEN: zachutná vám pohanka?
Ruská kuchyně má svůj původ v obyčejné stravě chudých rolníků, kteří jedli především brambory, kapustu, okurky, cibuli, houby a chleba. A taky pohanku. celý článek
RUSKÝ TÝDEN: telecí Stroganoff
Kousky hovězího nebo ještě lépe telecího masa s cibulí, houbami a kyselou okurkou jsou ruským národním jídlem. Nakyslá smetanová omáčka samozřejmě nesmí chybět. celý článek
RUSKÝ TÝDEN: jednoduchá ruská vejce
Co by to bylo za ruský týden, kdyby chyběla vejce s bramborovým salátem a majonézou? celý článek
RUSKÝ TÝDEN: bliny zní možná zvláštně, ale jsou moc dobré
Nenechte se ošálit. I pod drsnou slupkou se skrývají neuvěřitelné dobroty. celý článek
RUSKÝ TÝDEN: nesmí chybět hustý boršč
Rusové si potrpí na hutné polévky. Zeleninový boršč, pokud se dobře připraví, vás nejen úžasně zasytí, ale především chuťově maximálně uspokojí. celý článek
RUSKÝ TÝDEN: začínáme bohatýrsky, tedy kaviárem
Kaviár jako úžasná specialita ruské kuchyně nemůže v našem týdenním menu chybět. Nejdražší pravý černý kaviár se dělá z jiker jesetera, levnější červený z jiker ... celý článek
ŠPÍZOVÝ TÝDEN: mleté maso se žampiony
Nezapomeňte na zeleninový salát, dnešní špízy z mletého masa postrádají napíchnutou zeleninu, tak si ji dopřejte sólo. celý článek