![rizoto](https://media.vlasta.cz/cache/34/d9/34d9d6d5e83f31b5188a95ff356bf742.jpg)
![](https://static.vlasta.cz/version04149/images/design/stazeni-obrazku-blokovano.gif)
Bezmasý týden: Dýňové rizoto se šalvějí a cuketou
Pusťte z hlavy představu klasického českého rizota s hráškem a sterilovanou zeleninou. Tenhle pokrm se mu ani v nejmenším nepodobá, nicméně v chuti jej snadno ... celý článek
![Velikonoční recepty 6](https://media.vlasta.cz/cache/d8/f3/d8f3d2877efcc18f6b7c315b02d74a61.jpg)
![](https://static.vlasta.cz/version04149/images/design/stazeni-obrazku-blokovano.gif)
VELIKONOČNÍ TÝDEN: připravte si beránka
Velikonoční beránek je symbolem českých Velikonoc. Pořiďte si něco nového na sebe, aby vás nepokakal. celý článek
![Velikonoční recepty 3](https://media.vlasta.cz/cache/ea/5b/ea5b4ffec462d3b1149d33e7cfbeea6e.jpg)
![](https://static.vlasta.cz/version04149/images/design/stazeni-obrazku-blokovano.gif)
VELIKONOČNÍ TÝDEN: pečeně s nádivkou
Pečeně s nádivkou vám bude chutnat vždycky, nejen na Velikonoce. Ale je fakt, že tyhle svátky se bez nádivky neobejdou. celý článek
![Velikonoční recepty 7](https://media.vlasta.cz/cache/0c/9e/0c9e41808f2cceefc4a868455cb2e1b3.jpg)
![](https://static.vlasta.cz/version04149/images/design/stazeni-obrazku-blokovano.gif)
VELIKONOČNÍ TÝDEN: kynutý věnec
Sladkému pokušení v podobě kynutého věnce jen velmi těžko odoláte. A proč byste vlastně měli? celý článek
![Velikonoční recepty 5](https://media.vlasta.cz/cache/eb/d4/ebd4340b828c67b7fe67c339df8ad848.jpg)
![](https://static.vlasta.cz/version04149/images/design/stazeni-obrazku-blokovano.gif)
VELIKONOČNÍ TÝDEN: hřbet s vajíčkem
Velikonoční vajíčkový hřbet vypadá na talíři exkluzivně a ještě lépe chutná. A přitom je jeho příprava relativně jednoduchá... celý článek
![Velikonoční recepty 2](https://media.vlasta.cz/cache/a4/b2/a4b2a7dc58d13fc517f69972f9af1de1.jpg)
![](https://static.vlasta.cz/version04149/images/design/stazeni-obrazku-blokovano.gif)
VELIKONOČNÍ TÝDEN: výborná nádivka
Nádivka z uzeného a králičího masa se neobejde bez kopřiv. A Velikonoce zase bez nádivky. celý článek
![Velikonoční recepty 1](https://media.vlasta.cz/cache/32/98/3298150a9de3371ac25d8cf8b7bb59ba.jpg)
![](https://static.vlasta.cz/version04149/images/design/stazeni-obrazku-blokovano.gif)
VELIKONOČNÍ TÝDEN: jak upravit vajíčka
Přestože je Boží hod a Velikonoční pondělí poměrně daleko, můžete už teď přemýšlet, jaké dobroty vašim blízkým připravíte. Bez vajíček by to nešlo. celý článek
![Ruské jídlo](https://media.vlasta.cz/cache/05/17/0517b38205588c1934bf5a47525e7ee2.jpg)
![](https://static.vlasta.cz/version04149/images/design/stazeni-obrazku-blokovano.gif)
RUSKÝ TÝDEN: pirožky se šunkou
Tradiční pokrm z kynutého těsta plněného masem, vejci, bramborami nebo třeba zelím či tvarohem. Variant je bezpočet a všechny jsou vynikající. celý článek
![Ruské speciality 6](https://media.vlasta.cz/cache/c5/c4/c5c4c3c71730c9092a62d80c0da770c9.jpg)
![](https://static.vlasta.cz/version04149/images/design/stazeni-obrazku-blokovano.gif)
RUSKÝ TÝDEN: zachutná vám pohanka?
Ruská kuchyně má svůj původ v obyčejné stravě chudých rolníků, kteří jedli především brambory, kapustu, okurky, cibuli, houby a chleba. A taky pohanku. celý článek
![Ruské speciality 2](https://media.vlasta.cz/cache/94/fb/94fb4e7b3d415177ae00bd48f10ca309.jpg)
![](https://static.vlasta.cz/version04149/images/design/stazeni-obrazku-blokovano.gif)
RUSKÝ TÝDEN: telecí Stroganoff
Kousky hovězího nebo ještě lépe telecího masa s cibulí, houbami a kyselou okurkou jsou ruským národním jídlem. Nakyslá smetanová omáčka samozřejmě nesmí chybět. celý článek
![Ruské speciality 4](https://media.vlasta.cz/cache/ca/6c/ca6c05d8f2698f21aac18f93b3c29d68.jpg)
![](https://static.vlasta.cz/version04149/images/design/stazeni-obrazku-blokovano.gif)
RUSKÝ TÝDEN: jednoduchá ruská vejce
Co by to bylo za ruský týden, kdyby chyběla vejce s bramborovým salátem a majonézou? celý článek
![Ruské speciality 1](https://media.vlasta.cz/cache/9e/f0/9ef015d8447535226602c9d0d0756fcb.jpg)
![](https://static.vlasta.cz/version04149/images/design/stazeni-obrazku-blokovano.gif)
RUSKÝ TÝDEN: bliny zní možná zvláštně, ale jsou moc dobré
Nenechte se ošálit. I pod drsnou slupkou se skrývají neuvěřitelné dobroty. celý článek
![Ruské speciality 5](https://media.vlasta.cz/cache/cb/c0/cbc0eeb68565ef161d8d371ab8d25fd0.jpg)
![](https://static.vlasta.cz/version04149/images/design/stazeni-obrazku-blokovano.gif)
RUSKÝ TÝDEN: nesmí chybět hustý boršč
Rusové si potrpí na hutné polévky. Zeleninový boršč, pokud se dobře připraví, vás nejen úžasně zasytí, ale především chuťově maximálně uspokojí. celý článek
![Ruské speciality 3](https://media.vlasta.cz/cache/f3/23/f323ccfd89c0d0ebb142bd23ea126af4.jpg)
![](https://static.vlasta.cz/version04149/images/design/stazeni-obrazku-blokovano.gif)
RUSKÝ TÝDEN: začínáme bohatýrsky, tedy kaviárem
Kaviár jako úžasná specialita ruské kuchyně nemůže v našem týdenním menu chybět. Nejdražší pravý černý kaviár se dělá z jiker jesetera, levnější červený z jiker ... celý článek
![Špízy 3](https://media.vlasta.cz/cache/42/ce/42ceb446909e240cbc88ac3de8daacd0.jpg)
![](https://static.vlasta.cz/version04149/images/design/stazeni-obrazku-blokovano.gif)
ŠPÍZOVÝ TÝDEN: mleté maso se žampiony
Nezapomeňte na zeleninový salát, dnešní špízy z mletého masa postrádají napíchnutou zeleninu, tak si ji dopřejte sólo. celý článek