ŠPÍZOVÝ TÝDEN: máte rádi ryby?
Snad nás nebudete proklínat, že po houbách nabízíme další lahůdku, kterou ovšem každý nemusí. Rybí maso je velmi zdravé, a to grilované především. celý článek
ŠPÍZOVÝ TÝDEN: hlíva ústřičná na jehle
Tyhle špízy osloví především houbaře. Ti ostatní, kteří mají s houbami na talíři problém, můžou hlívu vyměnit za nějakou dobrou zeleninu. celý článek
Módní trendy velí nahodit odstíny vína
Sytá, plná barva tmavých hroznů, šťavnatých višní, granátového jablíčka a zralých malin se nosí nejen teď v zimě, ale je trendem i pro letošní jaro. Pojďme se ji ... celý článek
ŠPÍZOVÝ TÝDEN: smažené špízy s ananasem
Špízy můžete i osmažit. Důležité je, aby maso zůstalo křehké a šťavnaté. celý článek
ŠPÍZOVÝ TÝDEN: špízy podle Jánošíka
Zbojnické špízy jsou atypické marinádou, ve které je maso naložené. A tím pádem i velmi pikantní. celý článek
VEGETARIÁNSKÝ TÝDEN: špenát se sýrem
Náš zdravý bezmasý týden uzavíráme obědem s vysokým obsahem železa. Tak si ho vychutnejte. celý článek
VEGETARIÁNSKÝ TÝDEN: tak si dejte ananas
Ananas je dietní. A upečený s malinami je opravdu luxusní. celý článek
VEGETARIÁNSKÝ TÝDEN: banánové suflé se zmrzlinou
Výborný lehký dezert můžete právě teď ochutnat v restauraci St. Havel. A dejte si k němu kávu, podpoříte senzační chuť kávové zmrzliny. celý článek
VEGETARIÁNSKÝ TÝDEN: dýňové rizoto s lanýžovým olejem
Lehké rizoto té nejvybranější chuti podle šéfkuchaře restaurace Ambroisie prostě musíte ochutnat, ten zážitek stojí za to. V rámci právě probíhajícího Vegetfestu ... celý článek
VEGETARIÁNSKÝ TÝDEN: výborné pikantní kornoutky
Ostré jako břitva, a přitom velmi chutné! Tak bychom mohli charakterizovat kornoutky z jednoduchého těsta naplněné pikantní bramborovou směsí. Pochutnáte si na nich ... celý článek
VEGETARIÁNSKÝ TÝDEN: kozí sýr s fenyklovým pyré
Možná vám kozí sýr příliš nevoní a fenykl je na vás zase příliš aromatický, ale když ty chutě spojíte s chutí jedlých kaštanů, budete více než příjemně překvapeni. ... celý článek
VEGETARIÁNSKÝ TÝDEN: plněné žampiony zapečené gorgonzolou
Ochutnejte vynikající předkrm, který servírují v rámci festivalu Vegetfest v restauraci Ambroisie. Je to opravdová lahůdka. celý článek
TÝDEN KRKONOŠSKÉ KUCHYNĚ: koláč z brambor
Sladké koláče z bramborového těsta jsou krkonošskou specialitou, kterou stojí za to ochutnat. celý článek
TÝDEN KRKONOŠSKÉ KUCHYNĚ: a zase to zelí
Když k vám přijedou na návštěvu všichni zmlsaní příbuzní, poctěte je krkonošskou klasikou. Kuřecí stehýnko s bramborovým knedlíkem a červeným zelím jim musí chutnat. celý článek
TÝDEN KRKONOŠSKÉ KUCHYNĚ: zelníky chutnají víc než skvěle
V Krkonoších se tradičně vaří ze zelí, hub, brambor, švestek, máku a jablek. A ačkoli to vypadá jako hodně jednoduchá kuchyně, je vynikající. celý článek