Pivní týden: Pečené špekáčky v pivě
Špekáčky na pivě je oblíbená hospodská krmě. Není ale vůbec složité udělat si je doma. celý článek
Pivní týden: Popovický guláš
V některých případech není nad klasiku. Tenhle guláš k ní rozhodně patří. Doporučujeme podávat s orosenou sklenicí piva. celý článek
Pivní týden: Kozlíkova chilli polévka
Nenechte se odradit dlouhým seznamem ingrediencí, tahle polévka za to fakt stojí! celý článek
Pivní týden: Ryba v pivním těstíčku
Máte zažité, že se k rybě hodí suché bílé víno? Zbořte mýtus a vyzkoušejte zkombinovat rybu s pivem. Je to totiž velmi chutná záležitost. celý článek
Pivní týden: Pivní fazolová polévka
Fazole uvařené v pivě a pikantní feferonka dělají z klasického receptu na luštěninovou polévku zvláštní delikatesu. celý článek
Šunkový týden: Roládičky se šunkou a banánem
Nedělní šunkový recept má tak trochu tropický "šmak". Ale ostatně proč ne, šunka přece není ryze česká záležitost. celý článek
Šunkový týden: Šunkový krém v rajčatech
Plněná rajčátka jsou skvělým tipem, co nabídnout přátelům či návštěvě. celý článek
Šunkový týden: Pečené vepřové panenky
Různé úpravy panenek známe asi všichni. Ale zkoušela už jste masíčko obalit šunkou a dochutit tymiánem? celý článek
Šunkový týden: Šunkové steaky s sherry omáčkou
Už dávno neplatí, že steaky ze šunky jsou podřadné jídlo. Když je ještě dochutíte francouzskou hořčicí a sherry, máte na talíři rázem delikatesu. celý článek
Šunkový týden: Nadívaná šunka
Nadívat se nemusí jen křepelka! Vyzkoušejte naplnit šunku vajíčky a nemějte obavy z fádní chuti. Jemná vajíčka dochutí pikantní listy rukoly. celý článek
Šunkový týden: Melounový salát s mozzarellou
Ačkoliv by člověk možná čekal na začátek šunkového týdne pořádný masový nářez, my startujeme zlehka příjemným letním salátem. celý článek
Bezmasý týden: Zapečený kozí sýr na salátu z červené řepy s omáčkou z octa balsamico
Neobávejte se odvážné kombinace balsamica s kozím sýrem a červenou řepou. Spojení těchto ingrediencí vás překvapí svou jemností. celý článek
Bezmasý týden: Sýrová terinka s hruškami
Terinka nemusí být jen z divočáka nebo husích jater. Ochutnejte jarní odlehčenou variantu, v níž je hlavní surovinou sýr a kterou okouzlíte své strávníky. celý článek
Bezmasý týden: Nakládaný hermelín
Plísňový sýr naložený v oleji, bylinkách a feferonkách, to je hospodská klasika, která (téměř) nikdy nezklame. Proč si ji ale nezkusit udělat doma? celý článek
Bezmasý týden: Dýňový krém s nočkem ze zakysané smetany
U tohoto nočku se určitě nebudete u stolu přít, jestli je to opravdu noček, nebo jen knedlík jako ve filmové komedii Pelíšky. Je totiž ze smetany. celý článek