RUSKÝ TÝDEN: zachutná vám pohanka?
Ruská kuchyně má svůj původ v obyčejné stravě chudých rolníků, kteří jedli především brambory, kapustu, okurky, cibuli, houby a chleba. A taky pohanku. celý článek
RUSKÝ TÝDEN: telecí Stroganoff
Kousky hovězího nebo ještě lépe telecího masa s cibulí, houbami a kyselou okurkou jsou ruským národním jídlem. Nakyslá smetanová omáčka samozřejmě nesmí chybět. celý článek
RUSKÝ TÝDEN: jednoduchá ruská vejce
Co by to bylo za ruský týden, kdyby chyběla vejce s bramborovým salátem a majonézou? celý článek
RUSKÝ TÝDEN: bliny zní možná zvláštně, ale jsou moc dobré
Nenechte se ošálit. I pod drsnou slupkou se skrývají neuvěřitelné dobroty. celý článek
RUSKÝ TÝDEN: nesmí chybět hustý boršč
Rusové si potrpí na hutné polévky. Zeleninový boršč, pokud se dobře připraví, vás nejen úžasně zasytí, ale především chuťově maximálně uspokojí. celý článek
RUSKÝ TÝDEN: začínáme bohatýrsky, tedy kaviárem
Kaviár jako úžasná specialita ruské kuchyně nemůže v našem týdenním menu chybět. Nejdražší pravý černý kaviár se dělá z jiker jesetera, levnější červený z jiker ... celý článek
ŠPÍZOVÝ TÝDEN: mleté maso se žampiony
Nezapomeňte na zeleninový salát, dnešní špízy z mletého masa postrádají napíchnutou zeleninu, tak si ji dopřejte sólo. celý článek
ŠPÍZOVÝ TÝDEN: máte rádi ryby?
Snad nás nebudete proklínat, že po houbách nabízíme další lahůdku, kterou ovšem každý nemusí. Rybí maso je velmi zdravé, a to grilované především. celý článek
ŠPÍZOVÝ TÝDEN: hlíva ústřičná na jehle
Tyhle špízy osloví především houbaře. Ti ostatní, kteří mají s houbami na talíři problém, můžou hlívu vyměnit za nějakou dobrou zeleninu. celý článek
Módní trendy velí nahodit odstíny vína
Sytá, plná barva tmavých hroznů, šťavnatých višní, granátového jablíčka a zralých malin se nosí nejen teď v zimě, ale je trendem i pro letošní jaro. Pojďme se ji ... celý článek
ŠPÍZOVÝ TÝDEN: smažené špízy s ananasem
Špízy můžete i osmažit. Důležité je, aby maso zůstalo křehké a šťavnaté. celý článek
ŠPÍZOVÝ TÝDEN: špízy podle Jánošíka
Zbojnické špízy jsou atypické marinádou, ve které je maso naložené. A tím pádem i velmi pikantní. celý článek
VEGETARIÁNSKÝ TÝDEN: špenát se sýrem
Náš zdravý bezmasý týden uzavíráme obědem s vysokým obsahem železa. Tak si ho vychutnejte. celý článek
VEGETARIÁNSKÝ TÝDEN: tak si dejte ananas
Ananas je dietní. A upečený s malinami je opravdu luxusní. celý článek
VEGETARIÁNSKÝ TÝDEN: banánové suflé se zmrzlinou
Výborný lehký dezert můžete právě teď ochutnat v restauraci St. Havel. A dejte si k němu kávu, podpoříte senzační chuť kávové zmrzliny. celý článek