Šunkový týden: Šunkové steaky s sherry omáčkou
Už dávno neplatí, že steaky ze šunky jsou podřadné jídlo. Když je ještě dochutíte francouzskou hořčicí a sherry, máte na talíři rázem delikatesu. celý článek
Šunkový týden: Nadívaná šunka
Nadívat se nemusí jen křepelka! Vyzkoušejte naplnit šunku vajíčky a nemějte obavy z fádní chuti. Jemná vajíčka dochutí pikantní listy rukoly. celý článek
Šunkový týden: Melounový salát s mozzarellou
Ačkoliv by člověk možná čekal na začátek šunkového týdne pořádný masový nářez, my startujeme zlehka příjemným letním salátem. celý článek
Bezmasý týden: Zapečený kozí sýr na salátu z červené řepy s omáčkou z octa balsamico
Neobávejte se odvážné kombinace balsamica s kozím sýrem a červenou řepou. Spojení těchto ingrediencí vás překvapí svou jemností. celý článek
Bezmasý týden: Sýrová terinka s hruškami
Terinka nemusí být jen z divočáka nebo husích jater. Ochutnejte jarní odlehčenou variantu, v níž je hlavní surovinou sýr a kterou okouzlíte své strávníky. celý článek
Bezmasý týden: Nakládaný hermelín
Plísňový sýr naložený v oleji, bylinkách a feferonkách, to je hospodská klasika, která (téměř) nikdy nezklame. Proč si ji ale nezkusit udělat doma? celý článek
Bezmasý týden: Dýňový krém s nočkem ze zakysané smetany
U tohoto nočku se určitě nebudete u stolu přít, jestli je to opravdu noček, nebo jen knedlík jako ve filmové komedii Pelíšky. Je totiž ze smetany. celý článek
Bezmasý týden: Dýňové rizoto se šalvějí a cuketou
Pusťte z hlavy představu klasického českého rizota s hráškem a sterilovanou zeleninou. Tenhle pokrm se mu ani v nejmenším nepodobá, nicméně v chuti jej snadno ... celý článek
VELIKONOČNÍ TÝDEN: připravte si beránka
Velikonoční beránek je symbolem českých Velikonoc. Pořiďte si něco nového na sebe, aby vás nepokakal. celý článek
VELIKONOČNÍ TÝDEN: pečeně s nádivkou
Pečeně s nádivkou vám bude chutnat vždycky, nejen na Velikonoce. Ale je fakt, že tyhle svátky se bez nádivky neobejdou. celý článek
VELIKONOČNÍ TÝDEN: kynutý věnec
Sladkému pokušení v podobě kynutého věnce jen velmi těžko odoláte. A proč byste vlastně měli? celý článek
VELIKONOČNÍ TÝDEN: hřbet s vajíčkem
Velikonoční vajíčkový hřbet vypadá na talíři exkluzivně a ještě lépe chutná. A přitom je jeho příprava relativně jednoduchá... celý článek
VELIKONOČNÍ TÝDEN: výborná nádivka
Nádivka z uzeného a králičího masa se neobejde bez kopřiv. A Velikonoce zase bez nádivky. celý článek
VELIKONOČNÍ TÝDEN: jak upravit vajíčka
Přestože je Boží hod a Velikonoční pondělí poměrně daleko, můžete už teď přemýšlet, jaké dobroty vašim blízkým připravíte. Bez vajíček by to nešlo. celý článek
RUSKÝ TÝDEN: pirožky se šunkou
Tradiční pokrm z kynutého těsta plněného masem, vejci, bramborami nebo třeba zelím či tvarohem. Variant je bezpočet a všechny jsou vynikající. celý článek