Leze na vás únava? Tak tady máte 7 tipů, jak dobít baterky

Zdraví 3. 9. 2014
Témata

energie únava tipy

Chybí vám energie? Zjistěte proč a co s tím Ranní únavu zažene šálek kávy nebo čaje. Jenže na celý den to zdaleka nevystačí. A tak si dáte druhou, třetí dávku... Někde děláte chybu. Únavu mají na svědomí nejrůznější faktory - a některé pro vás možná budou překvapením. Stejně jako fakt, že s nimi můžete jednoduše zatočit sama.

7. Neberte si to tak

smutek
foto:

Pocit, že máte prázdné baterie a že snad už ani nevstanete z postele, může být i znakem deprese. „Depku“ má občas každý z nás, i když to, čemu takhle familiérně říkáme, je ve skutečnosti jen špatná nálada či chvilková ztráta optimismu. Za jistých podmínek je to normální. Pakliže se vám v životě dějí nějaké nepříjemnosti, je samozřejmé, že jste bez nálady - a tudíž i bez energie.

Problém nastává, když se takovéto období protáhne na dobu delší než tři měsíce. Pak už se může jednat vskutku o depresi a z té se bez odborné pomoci nedostanete.

Řešení: Máte-li splín či trápení, nebraňte se mu. Poplačte si, zalezte na celý den do postele, čtěte si, spěte, koukejte na pohádky. Vždyť nemusíte den co den sršet energií. Možná potřebujete na chvíli vypnout a nehrát si pořád na hrdinku.