Leze na vás únava? Tak tady máte 7 tipů, jak dobít baterky

Zdraví 3. 9. 2014
Témata

energie únava tipy

Chybí vám energie? Zjistěte proč a co s tím Ranní únavu zažene šálek kávy nebo čaje. Jenže na celý den to zdaleka nevystačí. A tak si dáte druhou, třetí dávku... Někde děláte chybu. Únavu mají na svědomí nejrůznější faktory - a některé pro vás možná budou překvapením. Stejně jako fakt, že s nimi můžete jednoduše zatočit sama.

6. Oslaďte si život

baterky
foto:

Chcete být dobrá máma, sexy milenka, pečující manželka, spolehlivá kámoška, výkonná pracovní síla... A děláte to proto, že chcete, anebo proto, že se to od vás očekává? Spousta povinností a zodpovědnosti rovná se napětí a tlak, které vaše tělo nemusí vydržet. Nejste superžena - a nejspíš to po vás ani nikdo nechce.

Tak občas na všechny „pracovní“ záležitosti zapomeňte a jednoduše se bavte - a je jedno jak. Cvičení, kino, diskotéka nebo výlet do lázní, cokoli vám udělá radost, budiž vítáno. A klidně si zahřešte a dejte si třeba dort - jen nezapomeňte, že cukr ve slazených nápojích a zákuscích sice je něco jako maličkatá bomba, jejíž výbuch má za následek vlnu energie řítící se tělem - ovšem organismus ho spálí během pár minut. Když ten dortík bude alespoň ovocný nebo si dáte třeba rýžový nákyp či těstovinový salát, dodáte svému tělu karbohydráty neboli složené cukry a ty vám budou rozesílat energii pomalu, ale v konstantním rytmu a bez výkyvů.

Řešení: Nemyslete pořád jen na povinnosti, ale dělejte si radost.

478208567