5 tipů, jak si v obchodě vybrat správné tuky

Zdraví 29. 10. 2014
Témata

nákup tuk tipy

Čím si zítra namažete pečivo? Ideálně něčím jiným než dnes. Desítky studií chrlí stále nová doporučení, z nichž jasné je jedno: tuky v naší stravě potřebujeme, ale především se v nich musíme pečlivě vyznat! Jak tedy v obchodě vybrat a jak správně použít jednotlivé druhy tuků?

5. Restujte bezpečně!

tuky
zdroj: Thinkstockphotos.com

Princip restování spočívá v rychlé úpravě surovin na malém množství tuku. Jaký však použít? Lepší rostlinný než živočišný. Máslo se na restování příliš nehodí. Obsahuje bílkoviny, které se při restování snadno spálí, a vznikají tak zdraví škodlivé látky. A nechutnají. Použít můžete třeba olivový olej. Nebo vyzkoušejte margarín, který obsahuje kolem 70 % tuku. Takový margarín se hodí nejen na restování, ale i na mazání nebo příležitostné pečení.