Týden z farmářského trhu: Pečená zelenina
Červená řepa, mrkev, pastinák, cuketky a další dobroty "hoďte" do trouby a připravte si k nim hned dva chutné dipy. celý článek
Týden z farmářského trhu: Polníčkový salát se sýrem a hrozny
Polníček je listová zelenina, která je dnes v naší kuchyni neprávem opomíjena. Funguje totiž blahodárně na cévní soustavu a posiluje imunitu. A ještě k tomu skvěle ... celý článek
Týden z farmářského trhu: Lilek zapečený s rybou a rajčaty
V poslední době se s farmářskými trhy doslova roztrhl pytel. Pokud rádi vaříte z čerstvých surovin, určitě si nenechte ujít možnost ulovit na trhu ty pravé ... celý článek
Týden ze zahrádky a lesa: Piškotové ovocné omelety
Už víte, co si dáte v sobotu a v neděli k snídani? Co takhle vyzkoušet tyhle super omelety? Rodina vám bude vděčná! celý článek
Týden ze zahrádky a lesa: Zvěřina s lesními plody
S čím jiným si dát zvěřinu než s lesními plody? celý článek
Týden ze zahrádky a lesa: Tvarohové šišky s ovocnou omáčkou
Tvarohové těsto je odlehčenou variací na klasické šišky z brambor. Budou tedy chutnat i v letních teplotách! celý článek
Týden ze zahrádky a lesa: Jahodový džem s citronem
Recept na tenhle džem sice nepatří k nejsnadnějším, odměnou vám ale bude, že budete mít doma připravenou dobrotu prostou jakýchkoliv chemikálií. Připravuje se totiž ... celý článek
Týden ze zahrádky a lesa: Roládový dort
Dozrálé maliny, ostružiny a borůvky potěší každého zahrádkáře, stejně jako sběrače lesních plodů. Když přidáte ještě jahody, rybíz a angrešt, mix drobných plodů ... celý článek
Řecký týden: Grilovaný lilek s mateřídouškou
V posledním z našich řeckých receptů vám představujeme jednu z nejdůležitějších ingrediencí řecké kuchyně - lilek! celý článek
Řecký týden: Sedlácký salát
Ovčí sýr patří k Řecku úplně stejně jako legendární Řek Zorba! Dejte si ho do salátu. celý článek
Řecký týden: Pražma s cuketou
Pražma je ryba - dravec. Proto má taky vynikající maso, které se krásně hodí k bílému vínu tak, jak je uvedeno v receptu. celý článek
Řecký týden: Řecký špíz
Co by to bylo za řecký špíz, kdyby chybělo jehněčí maso a spousta zeleniny? Tohle bude velmi chutné grilování. celý článek
Řecký týden: Frutalija
Řekové jsou pověstní tím, že si rádi užívají života po všech stránkách, přičemž jídlo a pití k takovým radovánkám rozhodně patří. Jestli je vám řecká nátura ... celý článek
Koktejlový týden: Tříšť z červeného melounu
Hořká čokoláda a balzamico povyšují tento drink na gurmánský zážitek. Vyzkoušejte ho i vy! celý článek
Koktejlový týden: Broskve ve víně
Koktejly na bázi vína bývají v létě velmi oblíbené - nemají příliš vysoký obsah alkoholu, a tak se dají popíjet i v průběhu dne na slunečním žáru, zároveň ale ... celý článek