Týden s vínem: Vepřová panenka v listovém těstě
Těstoviny bez vína jsou jako den bez slunce, říkají Italové. Přemýšlíte, jaké víno je vhodné k určitému jídlu? Bílé k rybám a k hovězímu červené? Nemusí to být ... celý článek
Švestkový týden: Těstoviny se švestkovou omáčkou
Tohle sice není recept na klasickou italskou "pastu", ale pro podzimní dny, které nás čekají, je naprosto ideální. Perníček, švestky a vlašské ořechy se postarají o ... celý článek
Švestkový týden: Nadívané vepřové medailonky
Švestky a vepřové, to jde k sobě! celý článek
Švestkový týden: Pikantní vepřové kotlety s kapustou
Kapusta, povidla a spousta výborného koření včetně chilli způsobí, že si tohle jídlo bezvýhradně zamilujete. Stejně jako my v redakci! celý článek
Švestkový týden: Rumové flameri se švestkami
Zaskočila vás bohatá úroda švestek? Pokud je okamžitě nezpracujete v některém sezonním menu, můžete je usušit, zamrazit nebo nechat dlouhodobě marinovat. Za ... celý článek
Houbový týden: Salát z čerstvého špenátu a hub
Vy jste ještě neměli houbový salát? Garantujeme vám, že na tomhle si smlsnete! celý článek
Houbový týden: Roláda s houbami
Zrovna rostou, tak nasadit gumáky a šup do lesa. Držíme vám palce, ať najdete nějakého kapitálního "praváka"! celý článek
Houbový týden: Těstoviny s houbami
Teď už se nemůžete vymlouvat, že nerostou a že tam byly samé babky. Pro tohle jídlo vám totiž budou klidně stačit holubinky! celý článek
Houbový týden: Kotlety s houbami
Krásné barevné kotletky se zeleninou se bezvadně hodí k podzimu hrajícímu všemi barvami. Jasně, na to červenající listí si ještě musíme chvíli počkat, ale aspoň si ... celý článek
Houbový týden: Houbové kynuté knedlíky
Kynuté knedlíčky z hub nemusí fungovat jako pouhopouhá příloha. Když je naservírujete se zbytkem podušených hub, máte na stole krásně kompletní pokrm. celý článek
Houbový týden: Hovězí po burgundsku
Jestli v tomhle receptu "čujete" víno, jste na správné stopě. Společně s tymiánem se postará o krásně francouzský šmrnc! celý článek
Houbový týden: Lilek s liškami
Houbařská sezona je v plném proudu, z lesa nosíme plné koše a většina Čechů se raduje a těší na smaženici a houbové řízky. Přitom z hub se dají vařit daleko ... celý článek
Týden z farmářského trhu: Rajčata s krutony a bazalkou
Ideální odpolední svačinka či lehká večeře. A navíc skoro bez práce! celý článek
Týden z farmářského trhu: Papriky plněné tvarůžkovou nádivkou
Řadíte-li se k milovníkům "sýrů s odérem", pak je tento recept to pravé pro vás. Jen musíme upozornit, že vůně, která se při přípravě z jídla line, je opravdu ... celý článek
Týden z farmářského trhu: Minutkové kotlety s uzeninou
"Věneček" z klobásy udělá kuchaři výbornou službu - kotletku nejen bezvadně dochutí, ale zároveň také pozvedne hlavní chod po vizuální stránce. celý článek