Vím, co jím a piju
Projekt Vím, co jím bojuje proti vzniku civilizačních onemocnění prostřednictvím vzdělávání veřejnosti v oblasti správného stravování. Logo projektu nesou takové potraviny, jež mají minimální nebo žádný obsah rizikových živin – nasycených a trans mastných kyselin, soli a přidaného cukru. Více informací o projektu naleznete na www.vimcojim.cz.
21. 11. 2013
Je zcela normální, že s přibývajícím věkem přibývají i kila. Není však nutné propadat panice. Existuje několik jednoduchých rad, jak se vyvarovat přibírání, netrpět ...
celý článek
7. 11. 2013
I když by si jeden řekl, že na vině budou spíš jiné faktory, vynechávání svačin u školáků může opravdu zhoršovat chování i prospěch. Takže potomkovi tu "sváču" ...
celý článek
10. 10. 2013
Špagety, kolínka, vrtulky, lasagne, ale i cizokrajně znějící linguine, pappardelle a tagliatelle. To jsou
jen některé z druhů těstovin, které si můžeme v ...
celý článek
3. 10. 2013
Dochucovadla jako hořčice, kečupy, omáčky a zálivky nejsou obecně považovány za tradiční součást zdravého jídelníčku. Ale při jejich pečlivém výběru a střídmé ...
celý článek
26. 9. 2013
Při výběru sýrů hraje důležitou roli procento tuku. Někdo vybírá tučnější sýr, protože mu více chutná, jiní zase dávají přednost sýrům méně tučným, které doporučují ...
celý článek
19. 9. 2013
Vynechávání příloh se stalo oblíbeným způsobem, jak snížit svůj denní příjem a začít hubnout. Výživoví odborníci takový postup ale nedoporučují. Přílohy jsou ...
celý článek
12. 9. 2013
Šunka je oblíbenou součástí našeho jídelníčku. Máme ji rádi na plátku chleba, nakrájenou na kostky i zamotanou do rolky. Jak si ale v množství nabízených druhů ...
celý článek
29. 8. 2013
Nahlédněte pod pokličku výrobě seriálu Vím, co jím. Seriál, kterým provázejí dietoložka Karolína Hlavatá a specialista na výživu Petr Havlíček, je dílem iniciativy ...
celý článek
22. 8. 2013
Cereální směsi zalité mlékem a různé instantní kaše. Ano, je to rychlé a už běžíme do práce a do školy. Ne všechny typy cereálií jsou ale zdravé a vhodné pro ...
celý článek
15. 8. 2013
Zakysané mléčné výrobky jsou výborným zdrojem bílkovin, avšak někdy mohou být i obrovským zdrojem cukrů. Karolína Hlavatá s Petrem Havlíčkem vám poradí, jak si ...
celý článek
2. 8. 2013
Tuk není jen špatný, jak by si mnozí mohli myslet. Je jednou ze základních složek přirozené stravy. Pro správné fungování lidského organismu jsou tuky nezbytné.
celý článek
2. 8. 2013
Rohlík, chleba, dalamánek. Jsou mezi nimi rozdíly? Určitě! Pokud budete vědět, v čem se pečivo liší, můžete si ho dopřávat každý den. Karolína Hlavatá s Petrem ...
celý článek
25. 7. 2013
Že mlsáním ovoce nemůžete nic zkazit? Chyba lávky! Ovoce je sice bohatým zdrojem vlákniny, vitaminů a řady minerálních látek, ale taky cukru. A díky tomu může být ...
celý článek
16. 7. 2013
Zmrzlina do zdravého stravování patří. Záleží však na tom, kdy si kterou vyberete. Petr Havlíček s Karolínou Hlavatou vám poradí, které zmrzliny zařazovat kdy do ...
celý článek