Vím, co jím a piju
Projekt Vím, co jím bojuje proti vzniku civilizačních onemocnění prostřednictvím vzdělávání veřejnosti v oblasti správného stravování. Logo projektu nesou takové potraviny, jež mají minimální nebo žádný obsah rizikových živin – nasycených a trans mastných kyselin, soli a přidaného cukru. Více informací o projektu naleznete na www.vimcojim.cz.
3. 6. 2014
Pokud jste se rozhodli žít zdravě, bez pravidelného pohybu se neobejdete. Cvičení totiž ovlivňuje nejen naši hmotnost, ale také zdraví.
celý článek
3. 6. 2014
Cukrovka je závažné onemocnění, se kterým se dle odhadů potýká až 800 000 Čechů, přičemž pacientů stále přibývá. Toto zákeřné onemocnění může způsobit slepotu, ...
celý článek
2. 6. 2014
Tuky jsou součástí všech našich buněk, patří mezi základní živiny, bez kterých se lidské tělo neobejde. Pokud nebudeme mít dostatečný přísun tuků, hazardujeme se ...
celý článek
19. 9. 2013
Vynechávání příloh se stalo oblíbeným způsobem, jak snížit svůj denní příjem a začít hubnout. Výživoví odborníci takový postup ale nedoporučují. Přílohy jsou ...
celý článek
10. 12. 2013
Kvalita, nebo kvantita? A znamenají kvalitní potraviny výraznější zásah do peněženky? Zdravá strava přijde řadě lidí příliš drahá, ale není to pravda. I za málo ...
celý článek
5. 12. 2013
Nachystat si jídlo v pohodlí domova není takový problém, ale někdy člověk prostě nestíhá, a pak je odkázán na bagety z benzinek nebo zamíří do rychlého občerstvení. ...
celý článek
28. 11. 2013
Cvičíte usilovně, ale výsledky tomu neodpovídají? Nastavili jste si zdravý jídelníček, ale nic moc se neděje? Problém je v tom, že nejde dělat jen jednu nebo druhou ...
celý článek
21. 11. 2013
Je zcela normální, že s přibývajícím věkem přibývají i kila. Není však nutné propadat panice. Existuje několik jednoduchých rad, jak se vyvarovat přibírání, netrpět ...
celý článek
7. 11. 2013
I když by si jeden řekl, že na vině budou spíš jiné faktory, vynechávání svačin u školáků může opravdu zhoršovat chování i prospěch. Takže potomkovi tu "sváču" ...
celý článek
10. 10. 2013
Špagety, kolínka, vrtulky, lasagne, ale i cizokrajně znějící linguine, pappardelle a tagliatelle. To jsou
jen některé z druhů těstovin, které si můžeme v ...
celý článek
3. 10. 2013
Dochucovadla jako hořčice, kečupy, omáčky a zálivky nejsou obecně považovány za tradiční součást zdravého jídelníčku. Ale při jejich pečlivém výběru a střídmé ...
celý článek
26. 9. 2013
Při výběru sýrů hraje důležitou roli procento tuku. Někdo vybírá tučnější sýr, protože mu více chutná, jiní zase dávají přednost sýrům méně tučným, které doporučují ...
celý článek
12. 9. 2013
Šunka je oblíbenou součástí našeho jídelníčku. Máme ji rádi na plátku chleba, nakrájenou na kostky i zamotanou do rolky. Jak si ale v množství nabízených druhů ...
celý článek
29. 8. 2013
Nahlédněte pod pokličku výrobě seriálu Vím, co jím. Seriál, kterým provázejí dietoložka Karolína Hlavatá a specialista na výživu Petr Havlíček, je dílem iniciativy ...
celý článek
22. 8. 2013
Cereální směsi zalité mlékem a různé instantní kaše. Ano, je to rychlé a už běžíme do práce a do školy. Ne všechny typy cereálií jsou ale zdravé a vhodné pro ...
celý článek