

Žijte (a jezte) jako Asiaté, radí zpěvák David Uličník
Zpěvák, který se proslavil především v muzikálech a jako člen skupiny 4tet, sice vyrůstal na moravské kuchyni, ale skončil u asijské. celý článek


ZELNÝ TÝDEN: placičky, po kterých se jenom zapráší
Tyhle zelníky možná udělejte hned z dvojité dávky. Je to starý český recept, a jak je starý, tak je dobrý. celý článek


ZELNÝ TÝDEN: znáte zelí s telecím a jogurtem?
Včera jsme jedli po indicku, dneska se vracíme do Evropy, ačkoli použití jogurtu nás s Indií zase sbližuje. Nebojte se ale, výsledek bude skvělý. celý článek


ZELNÝ TÝDEN: indická pochoutka k večeři
Zelí se jí po celé zeměkouli, nebo aspoň různé jeho varianty. Takže pro dnešek se vydáme pro inspiraci až do Indie. celý článek


ZELNÝ TÝDEN: začněme polívčičkou pro zahřátí
Zelím nemůžete prakticky nic zkazit. Pro nadcházející chladné období dodá hromadu vitaminů a navíc skvěle chutná. Tak začněme valašskou kyselicou. celý článek


Podzim s trochou nostalgie
Vzpomínáte, jak jste poslouchali písničky z gramodesek? Připomeňte si ty časy s retro gramofony a retro přehrávači z řady Hyundai Retro Style. V retro designu, ale ... celý článek


Věra: Boj s nadváhou jsem vyhrála
Celý život se potýkám s nadváhou, vyzkoušela jsem snad všechny diety. Přinesly úbytek pár kil, ale také jejich rychlý návrat plus několik dalších navíc. celý článek


OŘECHOVÝ TÝDEN: sliny se sbíhají už při čtení receptu
Tak tohle je opravdu vymazlená dobrota. Hrozí, že ji zatajíte před dětmi i manželem a sníte potmě ve spíži sama. celý článek


OŘECHOVÝ TÝDEN: hóóódně velká sladká dobrota
Jestli máte doma rádi sladké hlavní chody, tak o tenhle se poperete. Tolik dobrého najednou se jen tak nevidí. celý článek


OŘECHOVÝ TÝDEN: zkuste chleba nekoupit, ale upéct!
Dojít do obchodu je rychlejší. Ale jestli si najdete čas na tenhle chlebíček, všichni doma poznají rozdíl na první přivonění. A co teprve ochutnání! celý článek


OŘECHOVÝ TÝDEN: co vykouzlí lískové oříšky?
Závin je samozřejmě známá věc, ale s lískovými oříšky jste ho stoprocentně ještě nepekla. Nebo ano? Jestli znáte lepší recept, napište! celý článek


OŘECHOVÝ TÝDEN: do květináče zasaďte knedlík
Tahle dobrota spojuje všechno, co máme rádi: klasické knedlíky, vynikající "plesnivý" sýr a křupavé ořechy. celý článek


HROZNOVÝ TÝDEN: ve finále zkuste slibovaný knedlík
Slíbili jsme vám ještě jeden recept na sladké knedlíky s hrozny. Můžete hlasovat, který vaší rodině víc chutná. celý článek


HROZNOVÝ TÝDEN: varianta na oblíbenou klasiku
Jasně že můžete na podzim dělat štrúdl jenom z jablek. No, ale když hrozny jsou moc dobré a změní chuť k ještě lepšímu. celý článek


HROZNOVÝ TÝDEN: vinný punč na podzimní zahřátí
Ten punč platím já! Slavná věta z Našich furiantů se vás netýká - punč si vyrobíte doma a platit se nebude nic. celý článek