Polský týden: Makovec
Na závěr polského týdne jsme si pro vás připravili recept na dezert. Ostatně, co by to bylo za nedělní oběd bez sladké tečky? celý článek
Polský týden: Hovězí závitky
Říkáte si, co tyto "polské" hovězí závitky odlišuje od těch, co si děláte u vás doma? Na zajímavosti jim dodá červené víno, čerstvý kopr a hlavně hříbky. celý článek
Polský týden: Treska s jablky po Podlesku
Treska s jablky zní možná na první dojem trošku divoce. Vězte ale, že se k sobě docela dobře hodí! celý článek
Na vlastní kůži: Vypnutí pleti
Doba se změnila a ruční masáže nahrazují stroje. Rozhodla jsem se zjistit, co je na nich tak úžasného, a vyzkoušela jsem přístroj Duolift Expert pracující na bázi ... celý článek
Polský týden: Plněné zelné listy s pohankou
Plněné zelné listy si většinou spojíme spíš s masovou náplní. V polském stylu ale maso vytlačila pohanka, a vznikl tak velmi zajímavý pokrm s lehce oříškovou chutí. ... celý článek
Polský týden: Pečená kachna po velkopolsku s chlupatými knedlíky
My v České republice si momentálně dopřáváme svatomartinskou husu, ale proč ji nezkusit proložit kachýnkou? Díky tomuto polskému receptu na speciální nakyslou ... celý článek
Polský týden: ruské pirohy
Teď si možná říkáte, že jsme se zbláznili, když vám do týdne s polskou kuchyní zařazujeme něco, co má v názvu slovo "ruské". Kdepak, nezbláznili, však to znáte - ... celý článek
Polský týden: Kapr v perníkové omáčce
Pokud se rozhodnete ochutnat tradiční polskou kuchyni, je třeba, abyste na chvíli přestali počítat kalorie. Polské pokrmy jsou totiž dost vydatné a obsahují ... celý článek
Svatomartinské menu: Játra dušená na víně
A máme tu jatýrka tento týden již po druhé. Jako tip na nedělní dobrotu si je zkuste upravit na víně a samozřejmě si k tomu otevřete nějakou dobrou lahvinku ... celý článek
Svatomartinské menu: Salát z mladého zelí s jablkem a pomerančem
Abychom vám nedoporučovali v rámci svatomartinského hodování samé kalorické bomby, máme tu pro vás i jeden tip na zdravý salát. Jak jinak než se zelím! celý článek
Svatomartinské menu: Králík na česneku a špekový knedlík
"Ušák" na česneku, tím pohostíte i hodně kritického jedlíka. Ještě když mu k masíčku naložíte špekové knedlíky, můžete si být jisti, že se mu začnou za ušima dělat ... celý článek
Na vlastní kůži: Odstranění pigmentových skvrn a žilek
Drobné cévky a pigmenty sice nejsou obrovskou vadou na kráse, ale ruku na srdce - hezčí jsme přece jen bez nich. Dejte své pokožce šanci vypadat božsky! celý článek
Svatomartinské menu: Uzená polévka s vaječným svítkem
Uzená polévka vás nejen krásně zahřeje, ale i zasytí. Spolu se svítkem vám bude klidně stačit jako hlavní jídlo. celý článek
Svatomartinské menu: České koláčky
Nebojte se kvásku a zkuste si koláčky udělat doma. A máme pro vás jeden tip - mléko na kvásek neohřívejte příliš, opravdu bude stačit, když bude lehce vlažné. celý článek
Svatomartinské menu: Kachní paštika foie gras
Bojovníci za práva zvířat tento pokrm v lásce zrovna dvakrát nemají, ale pakliže si chcete vychutnat jatýrka v té nejchutnější podobě, je to recept právě pro vás. celý článek