Mexický týden: Pikantní guláš
Jestli máte rádi jídlo ve stylu "šavle - meče", mexická kuchyně určitě patří k vašim oblíbenějším. Co takhle gulášek ve stylu pálivých papriček? celý článek
Mexický týden: Guacamole
Pod pojmem mexická kuchyně se snad všem vybaví ostré chilli, tenká tortila, silná tequila a sladká čokoláda. Víte ale, jak mexické dobroty uvařit? Začněte s ... celý článek
Týden se sushi: Temaki sushi s lososem
Na temaki sushi nebudete potřebovat nic než šikovné ruce, řasu a rýži, dokonce se obejdete i bez speciální bambusové podložky. Vždyť také temaki znamená v doslovném ... celý článek
Týden se sushi: New style California
California neboli obrácené sushi patří již dnes ke klasikám. Už podle názvu lze tušit, že tento styl přípravy má původ ve slunné Kalifornii, a nikoliv Japonsku, ... celý článek
Týden se sushi: Prague2Roll
Tak tento recept, to je už vyšší škola sushi. Pro Vlastu ho připravil šéfkuchař japonské restaurace Umami Patrik Šándor. Když budete následovat jeho postup, povede ... celý článek
Týden se sushi: Sushi s dary moře
Stále si nejste jistá, zda sushi vyzkoušet? Přesvědčit by vás mohl fakt, že přísady japonské kuchyně jsou opravdovým zázrakem v boji proti stárnutí pleti a vzniku ... celý článek
Kombinujte, variujte... Móda přece není nudná
Když si pořídíte dva nebo tři kousky v jednotném potisku nebo barevném provedení, můžete s pomocí jednoduchých doplňků vytvořit spoustu zajímavých kombinací. celý článek
Týden se sushi: Sushi s rybou
Se sushi je to podobné jako s olivami, houbami nebo s dary moře. Buďto je milujete, nebo je nevezmete do úst. celý článek
Týden se sladkovodními rybami: Amur s ananasem
Jestli máte rádi, když mají jídla trochu asijský "šmrnc", je tento recept to pravé pro vás! celý článek
Týden se sladkovodními rybami: Kapr Marengo
Proč stále opakovat jen kapra ve vánoční podobě - smaženého a se salátem. Co pro tentokrát vyzkoušet tuto variantu? Vždyť Vánoce jsou ještě daleko! celý článek
Týden se sladkovodními rybami: Úhoř ve vinné marinádě
Touto delikatesou uctíte nejen zmlsaný jazýček. Jde jen o to překonat z úhoře prvotní odpor, pak už vám jeho úprava půjde rychle od ruky. celý článek
Týden se sladkovodními rybami: Siven v pórkovém kabátku
Siven sice není zrovna Karlem Gottem českých vod, ale byla by škoda, kdyby vám tahle chutná rybka proklouzla mezi prsty. V dobré rybárně ji určitě seženete. celý článek
Květiny nejsou jen pro hippies. Ulítněte si na nich i vy
I když léto spěje ke konci, vy se zahalte do kousků s květinovým motivem a vychutnejte si poslední prosluněné dny bez zbytečné nostalgie. celý článek
Týden se sladkovodními rybami: Candát zapečený s cibulí
Maso z candáta je velmi chutné, takže pokud se vám poštěstí na něj někde v obchodě narazit, určitě ho vezměte a zkuste si ho připravit. Třeba právě podle tohoto ... celý článek
Týden se sladkovodními rybami: Okoun na sardelích
Těchto dravých ryb se v našich vodách "potuluje" docela velké množství. Je to ale s podivem, protože je to ryba velice chutná! Vyzkoušejte si ji udělat sami doma a ... celý článek