Týden se sladkovodními rybami: Okoun na sardelích
Těchto dravých ryb se v našich vodách "potuluje" docela velké množství. Je to ale s podivem, protože je to ryba velice chutná! Vyzkoušejte si ji udělat sami doma a ... celý článek
Těchto dravých ryb se v našich vodách "potuluje" docela velké množství. Je to ale s podivem, protože je to ryba velice chutná! Vyzkoušejte si ji udělat sami doma a ... celý článek
I když je jednoznačným králem českých vod (a potažmo stolů) kapr, dejte šanci i jiným rybkám! celý článek
Šitake neboli houževnatec jedlý není žádný asijský mystický tvor. Je to houba! Tak se jí nebojte a dejte si ji třeba s čínským zelím dle našeho receptu. celý článek
Malinkaté růžičkové kapusty a stejně velké kaštany, to je základ na vskutku krásné, podzimní jídlo. celý článek
Zelí je na tvorbu různých roládek a závitků ideální základ. Zkuste to tentokrát netradičně se zelím červeným. celý článek
Kapusta je velmi nedoceněný prvek naší kuchyně. Děti ji nemají rády a často si tuto nechuť přenášejí i do dospělosti. Proč ale? Vždyť například taková polévka s ... celý článek
Uzeninka a zelí k sobě pasují od nepaměti. Zkuste si zelí udělat sami trošku ostřejší, než bývá zvykem, s nádechem asijské kuchyně. celý článek
Košťálová zelenina k české kuchyni patří. Dá se konzumovat jako tradiční výtečná příloha k masu nebo ve formě plněných závitků, pikantních salátů, polévek a ... celý článek
Náš vinný týden uzavíráme receptem na dušená jatýrka. Jak jinak než v lahodném moku. celý článek
Brusinkový králík podávaný s ochucenými hruškami, to je to pravé na luxusní sobotní oběd. celý článek
Právě přišel podzim, čas nevlídného počasí a zkracujících se večerů. Zpříjemněte si je touhle "šmrncovní" hruštičkou. celý článek
Portské víno možná znáte spíš jako dezertní záležitost na trávení po vydatném obědě. Zkuste jej ale tentokrát použít přímo při vaření. celý článek