8 tipů pro lepší zažívání

Zdraví 29. 9. 2014

Podle posledních světových studií má potíže se zažíváním až 80 žen ze 100. Abyste mezi ně nepatřily, není potřeba drastických dietních opatření. Stačí změna jídelních zvyklostí a břicho si bude vrnět.

2. VYBÍREJTE SI BÍLÉ MASO

zažívání
foto:

Králičí maso, ryby a drůbež obsahují oproti tmavému masu výrazně méně tuku (i kalorií), podíl aminokyselin, vitaminu B12 a dalších pro tělo nezbytných látek však nižší není.

Mořské ryby, zejména tuňák, losos, makrela a sardinky, jsou navíc bohaté na omega-3 nenasycené mastné kyseliny, jež jsou důležité pro správnou funkci kloubů, kloubních chrupavek, mozku a srdce, proto by si je měl člověk dopřát alespoň třikrát týdně. Co se úpravy masa týká, preferujte takzvaný přírodní způsob s minimálním množstvím tuku.

  • Víte, že… konzumace ryb a bílého masa není, na rozdíl od jedení červeného masa, spojována se zvýšeným rizikem rakoviny tlustého střeva. Doporučený denní příjem drůbežího masa je pro dospělého člověka 250 g.