Týden jako z Masarykovy kuchyně: Husí játra
Kdepak, husí jatýrka nikdy nevyjdou z módy. Baštil je jak tatíček Masaryk, tak i dnes my. A proč byste si je po "masarykovsku" nemohli udělat sami doma? celý článek
Týden jako z Masarykovy kuchyně: Kančí kýta s brusinkovou omáčkou
Pamatujete si hlášku z filmu Slavnosti sněženek - Kančí se zelím, nebo s brusinkovou? My tedy volíme brusinkovou :-) celý článek
Týden jako z Masarykovy kuchyně: Srnčí hřbet s liškami
Jste-li fanouškem tatíčka Masaryka a první republiky jako takové, nebojte se a vyzkoušejte si pár kulinářských klasik z tohoto období u sebe v kuchyni. celý článek
Biotýden: Hovězí biftek ve slanině
Bio nemusí být jen vegetariánského či makrobiotického typu. Tento "biorecept" musí chutnat každému masožravci. celý článek
Biotýden: Pohanka s malinami
Z pohanky nemusíte mít obavy. Tato obilnina pocházející ze Střední Asie má totiž perfektní nutriční složení, které vám zajistí nejen plné břicho, ale hlavně zdraví. celý článek
Biotýden: Jahodové koláčky
Biojídla nemusí být jen na slano. Vyzkoušejte tyhle dokonalé koláčky, dokud se dají sehnat kvalitní jahody. celý článek
Biotýden: Gratinovaný kozí sýr s fíky
Kozí sýr a fíky k sobě jasně pasují. Ochutnejte i vy! celý článek
Biotýden: Pečená zelenina s variacemi dipů
Tohle je skvělá variace na téma "užíráme u televize". Pochutnávat si totiž budete nikoliv na přesolených smažených brambůrkách či tučných oříšcích, ale zdravé ... celý článek
Biotýden: Kuře se zeleninou
Na nálepku bio mají možná díky mediální „masírce“ někteří skalní příznivci bůčku a podobných nezdravých dobrot alergii. Ale i bůček může být bio. U takto ... celý článek
Týden s masovými roládami: Jemná telecí roláda s bramborovou kaší
Telecí masíčko a bramborová kaše vám zpříjemní nejen nedělní oběd. celý článek
Týden s masovými roládami: Vepřová roláda s kapustovými listy
Malé děti většinou kapustu z nějakého důvodu nemívají rády a mnozí si tento zvyk přenesou i do dospělosti. Tady vám ale bude kapusta zaručeně chutnat. celý článek
Týden s masovými roládami: Kachní roláda s nádivkou a pomeranči
Kachna a pomeranče k sobě prostě patří. Zkuste ji tentokrát bez klasických knedlíků a zelí v podobě nadívané rolády. celý článek
Pruhovaná móda je zpátky na výsluní
Slyšela jste to už taky? Zase totiž frčí pruhy! No jasně, a hlavně ty barevné nebo kombinované s jinými atraktivními potisky. celý článek
Týden s masovými roládami: Roláda z mletého masa
Rolády z masa nejenže skvěle chutnají, ale také dobře vypadají. A protože dobré jídlo by mělo představovat harmonické spojení lahodné chuti a libého vizuálního ... celý článek
Týden zavařování a nakládání: Klasický jahodový džem
Každého mlsouna určitě potěšíte touto nestárnoucí klasikou, jejíž chuť nikdy nevyjde z "módy". celý článek