Týden se sladkovodními rybami: Okoun na sardelích
Těchto dravých ryb se v našich vodách "potuluje" docela velké množství. Je to ale s podivem, protože je to ryba velice chutná! Vyzkoušejte si ji udělat sami doma a ... celý článek
Týden se sladkovodními rybami: Pstruh po mlynářsku
I když je jednoznačným králem českých vod (a potažmo stolů) kapr, dejte šanci i jiným rybkám! celý článek
Týden se zelím a kapustou: Čínské zelí se šitake
Šitake neboli houževnatec jedlý není žádný asijský mystický tvor. Je to houba! Tak se jí nebojte a dejte si ji třeba s čínským zelím dle našeho receptu. celý článek
Týden se zelím a kapustou: Růžičková kapusta s kaštany
Malinkaté růžičkové kapusty a stejně velké kaštany, to je základ na vskutku krásné, podzimní jídlo. celý článek
Týden se zelím a kapustou: Roládky z červeného zelí s krémovou omáčkou
Zelí je na tvorbu různých roládek a závitků ideální základ. Zkuste to tentokrát netradičně se zelím červeným. celý článek
Týden se zelím a kapustou: Kapustová polévka
Kapusta je velmi nedoceněný prvek naší kuchyně. Děti ji nemají rády a často si tuto nechuť přenášejí i do dospělosti. Proč ale? Vždyť například taková polévka s ... celý článek
Týden se zelím a kapustou: Pikantní zelí s uzeninou
Uzeninka a zelí k sobě pasují od nepaměti. Zkuste si zelí udělat sami trošku ostřejší, než bývá zvykem, s nádechem asijské kuchyně. celý článek
Vyberte si boty na podzimní sezonu
Podzim bude tentokrát na trendy bohatý. Vybírat můžete z nepřeberného množství botek a botiček. Představujeme ty, které se nám nejvíce líbí. celý článek
Týden se zelím a kapustou: Zelí s mletým masem
Košťálová zelenina k české kuchyni patří. Dá se konzumovat jako tradiční výtečná příloha k masu nebo ve formě plněných závitků, pikantních salátů, polévek a ... celý článek
Týden s vínem: Játra dušená na víně
Náš vinný týden uzavíráme receptem na dušená jatýrka. Jak jinak než v lahodném moku. celý článek
Týden s vínem: Králičí hřbet na víně
Brusinkový králík podávaný s ochucenými hruškami, to je to pravé na luxusní sobotní oběd. celý článek
Dva v jednom: modré džíny do práce i na party
Modré džíny jsou základem šatníku. Můžete je nosit do práce i za zábavou, nikdy neurazí. Jen je třeba správně vybrat další kousky oblečení, aby byl výsledek ... celý článek
Týden s vínem: Šafránová rýže na víně
Šafrán a víno, to je vyloženě luxusní kombinace. A navíc tato krmě poslouží jako super dietní večeře. celý článek
Týden s vínem: Hruška marinovaná v červeném víně na omáčce San Remo
Právě přišel podzim, čas nevlídného počasí a zkracujících se večerů. Zpříjemněte si je touhle "šmrncovní" hruštičkou. celý článek
Týden s vínem: Jehněčí carré na portském víně
Portské víno možná znáte spíš jako dezertní záležitost na trávení po vydatném obědě. Zkuste jej ale tentokrát použít přímo při vaření. celý článek