Týden receptů našich čtenářů: Šakalí dech
Tip na tento recept nesoucí se v duchu "šavle - meče" nám do redakce zaslal pan Štěpán Todorov z Dlouhé Vsi. celý článek
Chřestový týden: Hovězí biftek ve slanině
Kdepak, "bifťour" je "bifťour", o tom není pochyb. Dejte si k němu svěží zeleninku. celý článek
Chřestový týden: Tatarák s lososem a chřestem
Tatarák je v naší kotlině poměrně oblíbeným jídlem, ale spíše z hovězího masa. Vyzkoušejte v teplých dnech jeho odlehčenou variantu z lososa a čerstvého chřestu. celý článek
Chřestový týden: Koláč s mozzarellou
Koláč francouzského typu s chřestem a mozzarellou z vás udělá královnu kuchyně. celý článek
Chřestový týden: Bábovičky
Smetanové bábovičky s chřestem krásně dozdobíte, když na jejich vršek přidáte šunku a špičku chřestu. celý článek
Chřestový týden: Rizoto
Krémové rizoto v italském stylu vás nadchne svou jemností, chřest mu zase dodá na jarním šmrncu. celý článek
Chřestový týden: Košíčky s krevetami
Chřestová sezona je tady a s ní i možnost naučit se jinak a lépe upravovat tuto vynikající, chutnou, a hlavně zdravou zeleninu. Tak se do toho pusťte! celý článek
Indický týden: Indický bramborák
Ano, i v daleké Indii mají rádi bramboráky. Na rozdíl od nás si však na nich pochutnávají se speciální špenátovou omáčkou. celý článek
Indický týden: Zelné placky s koriandrovou omáčkou
Koriandr je v indické kuchyni jednou z nejpoužívanějších bylinek. Když k němu přidáte tradiční indickou kurkumu, máte na stole nefalšovanou chuť Bollywoodu. celý článek
Indický týden: Brambory se špenátem
Brambory jsou v Indii oblíbenou ingrediencí, stejně jako špenát a voňavé koření. Třeba takový kardamom. Už jste ho někdy ochutnali? celý článek
Indický týden: Rýžový salát se sezamovou panenkou
Indie je zemí velehor i moří, úrodných nížin i vyprahlých pouští, mírného i tropického klimatu... Je také směsicí mnoha etnických a náboženských skupin s ... celý článek
Týden pečených sladkostí: Jablečný Tarte Tatin
Obrácený koláč je tradiční francouzskou specialitou, která vznikla jen tak náhodou nepozorností jedné ze sester Tatinových. celý článek
Týden pečených sladkostí: Jemný jablkový dort
Máj, lásky čas, nepatří jen všem zamilovaným. V květnu můžete oslavit i svoji lásku k pečení. Třetí květnovou neděli, přesně 18. května, totiž oslavíme druhé ... celý článek
Pivní týden: Ovocný knedlík s povidly a vanilkovou omáčkou
Také tento recept, stejně jako včerejší svíčkovou, budete mít možnost ochutnat na Českém pivním festivalu. Anebo si ho připravte doma. celý článek
Pivní týden: Hovězí pečeně se svíčkovou omáčkou a žemlovým knedlíkem
Od 15. do 31. května probíhá na pražské Letenské pláni sedmý ročník Českého pivního festivalu. V jeho rámci budete mít možnost ochutnat třeba tuto dobrotu! celý článek