Indický týden: Zelné placky s koriandrovou omáčkou
Koriandr je v indické kuchyni jednou z nejpoužívanějších bylinek. Když k němu přidáte tradiční indickou kurkumu, máte na stole nefalšovanou chuť Bollywoodu. celý článek
Indický týden: Brambory se špenátem
Brambory jsou v Indii oblíbenou ingrediencí, stejně jako špenát a voňavé koření. Třeba takový kardamom. Už jste ho někdy ochutnali? celý článek
Indický týden: Rýžový salát se sezamovou panenkou
Indie je zemí velehor i moří, úrodných nížin i vyprahlých pouští, mírného i tropického klimatu... Je také směsicí mnoha etnických a náboženských skupin s ... celý článek
Týden pečených sladkostí: Jablečný Tarte Tatin
Obrácený koláč je tradiční francouzskou specialitou, která vznikla jen tak náhodou nepozorností jedné ze sester Tatinových. celý článek
Týden pečených sladkostí: Jemný jablkový dort
Máj, lásky čas, nepatří jen všem zamilovaným. V květnu můžete oslavit i svoji lásku k pečení. Třetí květnovou neděli, přesně 18. května, totiž oslavíme druhé ... celý článek
Pivní týden: Ovocný knedlík s povidly a vanilkovou omáčkou
Také tento recept, stejně jako včerejší svíčkovou, budete mít možnost ochutnat na Českém pivním festivalu. Anebo si ho připravte doma. celý článek
Pivní týden: Hovězí pečeně se svíčkovou omáčkou a žemlovým knedlíkem
Od 15. do 31. května probíhá na pražské Letenské pláni sedmý ročník Českého pivního festivalu. V jeho rámci budete mít možnost ochutnat třeba tuto dobrotu! celý článek
Pivní týden: Opilé kuře na švestkách
Kdepak, kuřátko, švestky a pivíčko, to jde krásně dohromady! celý článek
Pivní týden: Pivovarnické slávky
Jasně, známější je sice kombinace slávky a vína, ale ani s pivem nešlápnete vedle! celý článek
Pivní týden: Pivní sýrové fondue
Ačkoliv by si fondue spojil člověk spíše s nějakou dobrou pálenkou, zkuste ho tentokrát zpřístupnit i milovníkům piva. Budete se divit, jak vám bude chutnat! celý článek
Pivní týden: Kapr pečený na pivu
Začíná sezona různých festivalů a venkovních zábavních akcí, které se prezentují nejen kulturními zážitky, ale také těmi gastronomickými. A jaké by to ... celý článek
Kuřecí týden: Drůběží cihla
Tato variace na tlačenku, ovšem z kuřete a vajíček, je skvělým tipem na pohoštění hostů při party či setkání. celý článek
Kuřecí týden: Roládky se špenátem a kuřecím masem
Tímto efektním jídlem uděláte určitě radost všem strávníkům! celý článek
Kuřecí týden: Maso se zeleninou a skleněnými nudlemi
Stejně jako včerejší recept, i ten dnešní má díky skleněným nudlím tak trochu asijský "šmrnc". Vězte, že vám bude chutnat! celý článek
Kuřecí týden: Thajská kuřecí prsíčka
Thajská kuchyně je známá svými kouzly s kořením a bylinkami. A ač se může zdát složitá, opak je pravdou. Tak šup do toho! celý článek