Francouzský týden: Cassoulet
Tahle pomalu vařená delikatesa pocházející z jižní Francie se určitě stane hvězdou vaší francouzské tabule. celý článek
Francouzský týden: Třešňový clafoutis
Po včerejších malinových palačinkách pro vás máme i dnes ovocnou bombu. Tentokrát třešňovou. Tenhle dezert bude určitě "třešničkou na dortu" vašeho menu. celý článek
Minimalistická móda = maximálně trendy
Jednoduché střihy, čisté linky, jednobarevné modely bez zbytečných příkras, v tom tkví tajemství tohoto aktuálního trendu. A jestli se vám to zdá až příliš ... celý článek
Francouzský týden: Crêpes s malinami
Francouzská kuchyně je velmi pestrá. Některá jídla jsou založena na bohatě používaném koření, jiná vynikají promyšlenou kombinací surovin delikátních chutí. My ... celý článek
Týden na grilu: Cibule nadívané kuřecím masem
Cibule se dají nadívat lecčím. My jsme pro dnešní recept zvolili masožravou variantu. Určitě tak bude chutnat nejen vám, ale i mužské části posádky vaší domácnosti. celý článek
Týden na grilu: Grilované vepřové plátky na jehle
Až budete s přáteli grilovat, určitě vyzkoušejte tento recept. Můžete ho totiž klidně servírovat na menších jehlách jako tzv. fingerfood. celý článek
Týden na grilu: Grilovaný hermelín
Nestárnoucí klasika jídelních lístků i zahradních party vás nezklame. Tedy určitě, když si ji uděláte podle našeho supersnadného návodu! celý článek
Týden na grilu: Makrely grilované na pomerančích
Grilování patří mezi nejoblíbenější letní radovánky. A přestože u nás nemá nijak dlouhou a bohatou historii, stalo se rychle nedílnou součásti životního ... celý článek
Týden na grilu: Rybí špíz s pórkem a citronem
Po včerejším receptu na zeleninový špíz pro vás máme hned další "light" variantu. Zkuste neotřelou kombinaci ryby, pórku a grilu. celý článek
Vrhněte se do zavařování, želírování a hlavně mlsání
Začíná léto, ovocné stromy budou za chvíli obalené sladkými dobrotami. Ale i kdybychom se sebevíc snažili, všechny je sníst nestačíme. Je prostě potřeba je nějak ... celý článek
Řecký týden: Řecký koláč
Nemyslete si, že Řekové nemají rádi sladké! Zkuste si jako dezert k nedělnímu obědu udělat tenhle pomerančový koláč. celý článek
Řecký týden: Omeleta zapečená se zeleninou
Zkuste si klasickou omeletu vylepšit přidáním zeleniny, hub a hlavně tradičního řeckého sýru feta. Takovou omeletu jste ještě nejedli! celý článek
Řecký týden: Pečené papriky
My Češi máme papriky plněné mletým masem, Řekové si "ujíždějí" na paprikách pečených. Určitě budou chutnat i vám. celý článek
Řecký týden: Zeleninová musaka
Musaka je jedno z nejtradičnějších řeckých jídel. Setkáte se s ní téměř všude. Pochutnejte si na mletém mase, lilku a bešamelu a k tomu si nalijte dvojku řeckého ... celý článek
Řecký týden: Rybí polévka
Řekové považují jídlo za jednu z nejdůležitějších součástí života. Dokážou si v klidu a beze spěchu vychutnat opulentní večeři o několika chodech, jejíž součástí ... celý článek